• Terézia Setnická: Web stránka: O ČERTOVI KOLOFÓNOVI

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Terézia Setnická: Web stránka: O ČERTOVI KOLOFÓNOVI.

            Po prázdninách sme školský týždeň začali bábkovým divadlom. Predstavenie O čertovi Kolofónovi je potešením pre malých aj veľkých divákov. Mix čertovských rozprávok, ľudových rozprávok, popkultúry, divokého západu a romantických komédií je receptom na neopakovateľnú zábavu v spoločnosti klasických marionetových bábok. Hlavný hrdina čert Kolofón to má náročné, život nie je len v pekle z kotla vylizovať a jeho príbeh oneskoreného dospievania začína, keď ho pošle Lucifer na zem, aby priniesol aspoň dve neposlušné deti. Dej dostane spád, keď Kolofón stretne hyperaktívne deti fičiace si na biostrave Janka a Marienku, ktorí sa rozhodnú, že z neho spravia poriadneho čerta. Ďakujeme Petrovi Gärtnerovi za kultúrny zážitok :) Ing. Tereza Setnická

        • Prevzatie domácich Ag samotestov
          • Prevzatie domácich Ag samotestov

          • Vážení rodičia.

            Tento týždeň boli žiakom v škole rozdané sady domácich Ag samotestov. Prosíme vás o potvrdenie ich prevzatia prostredníctvom edupage (prihlasovanie/potvrdenie bolo spustené 3.3. a bude ukončené 8.3.). Nakoľko máme z Regionálneho úradu školskej správy v Trenčíne informáciu, že sú to zrejme posledné testy, ktoré žiaci dostanú, prosíme vás o ich rozumné využitie. V škole je momentálne epidemiologická situácia veľmi dobrá, preto vás chceme požiadať, aby ste žiakov testovali iba 1x do týždňa vždy v pondelok ráno pred nástupom do školy, prípadne ak sa u žiaka vyskytnú príznaky ochorenia covid, a použitie každého samotestu nahlásili škole prostredníctvom edupage alebo sms triednemu učiteľovi.

            Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu a žiakom želáme príjemne strávené jarné prázdniny. 

        • Jarné prázdniny
          • Jarné prázdniny

          • Jarné prázdniny pre trenčiansky kraj budú v termíne 7. - 11.marca 2022.

            Počas jarných prázdnin nebude v prevádzke školská jedáleň, školský klub detí ani materská škola.

            Riadna prevádzka základnej školy, materskej školy a všetkých školských zariadení bude pokračovať od pondelka 14.03.2022.

        • Oznam Centra voľného času Bánovce nad Bebravou
          • Oznam Centra voľného času Bánovce nad Bebravou

          •  

            Centrum voľného času v Bánovciach nad Bebravou organizuje počas jarných prázdnin nasledujúce podujatia:

            V pondelok 7.3.2022 podujatie ÚTEK Z AZKABANU Escape room v CVČ pre 4 až 5 členné družstvá detí 7.,8.,9. ročníka ZŠ. Nutné je sa prihlásiť vopred na t.č. 038/7602454 alebo osobne v CVČ do 4.3.2022 a vybrať si čas hry.

            Vo štvrtok 10.3.2022 podujatie TVORIVÁ DIELŇA - LINORYT pre deti, rodičov a starých rodičov v čase od 10.00 do12.00 v budove CVČ, kde si môžete vyskúšať zaujímavú výtvarnú techniku a spríjemniť čas jarných prázdnin.

            Mgr. Miriam Kiripolská - riaditeľka CVČ.

        • Školské kolo umeleckej súťaže Hviezdoslavov Kubín
          • Školské kolo umeleckej súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Hviezdoslavov Kubín je celoštátna súťažná prehliadka v umeleckom prednese poézie a prózy detí a mládeže. Naše školske kolo sa konalo počas magického dátumu 22.2.2022 pre mladších žiakov a 24.2.2022 pre starších žiakov. Teší nás, že sa žiaci aktívne zapojili aj do tejto krásnej súťaže a tí najlepší nás budú reprezentovať na okresnom kole.

            Žiaci súťažili v dvoch kategóriách - poézia a próza -  a boli rozdelení podľa veku I.kategória 2. - 4.ročník, II.kategória 5. - 6. ročník. III.kategória 7. - 9. ročník.

            A tu sú naši víťazi:

            POÉZIA:

            1.miesto I.kategória: Vanesa Buchelová, Viktória Kašičková

            2.miesto I.kategória:  Leonard Kopčan

            3.miesto I.kategória: Nelka Kadlecová

            1.miesto II.kategória: Emka Mišáková

            1.miesto III.kategória: Adriana Mikušová

            2.miesto III.kategória: Ondrej Kohút

            PRÓZA:

            1.miesto I.kategória: Pavol Záruba

            1.miesto II.kategória: Kristína Mozolová

            2.miesto II.kategória: Viviana Poznánová

            1.miesto III.kategória: Nella Otočková

            2.miesto III.kategória: Adela Krajčíková

            SRDEČNE BLAHOŽELÁME!

             

          • Týždeň digitálnej bezpečnosti

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň digitálnej bezpečnosti.

            V rámci týždňa digitálnej bezpečnosti sme sa so žiakmi tretieho až deviateho ročníka porozprávali o tom, ako sa treba na internete správať. Kedy zdieľať? Čo zdieľať? A hlavne: S kým zdieľať? Čo má a čo nemá obsahovať SELFIE? Ako rozpoznať človeka závislého na hrách? Čo má obsahovať bezpečné heslo? Aj to boli otázky, na ktoré žiaci zistili odpovede. Svoje vedomosti si overili pomocou dobrodružnej online hry Interland. Za svoje úspechy boli ocenení malým, ale užitočným darčekom 😉 Ing. Tereza Setnická

        • Obnovená prevádzka školskej jedálne
          • Obnovená prevádzka školskej jedálne

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Oznamujeme vám, že od utorka 15.02.2022 je školská jedáleň opäť v plnej prevádzke. 

            Žiaci II.stupňa sa celý týždeň vdzelávajú dištančne a zo stravy sú odhlásení.

            V karanténe sú triedy 1.A, 5.A a 7.A.

            Materská škola, 2.A, 3.A a 4.A sa vzdelávajú prezenčne.

             

        • Žiaci II. stupňa prechádzajú na dištančné vzdelávanie
          • Žiaci II. stupňa prechádzajú na dištančné vzdelávanie

          • Vzhľadom k pribúdajúcim pozitívnym prípadom sa budú žiaci II.stupňa vzdelávať od pondelka 14.2. do piatku 18.2. dištančne v domácom prostredí. Všetky predmety okrem výchov budú odučené online cez edupage (ZOOM). Triedy 5.A a 7.A sú v karanténe.

        • Školská jedáleň mimo prevádzky
          • Školská jedáleň mimo prevádzky

          • Vážení rodičia.

            Pre karanténu bude od 11.2. do 15.2. školská jedáleň mimo prevádzky. Chceme vás požiadať, aby ste žiakom do školy v piatok a v pondelok pripravili dostatok jedla a zabezpečili pitný režim. V pondelok vás budeme informovať o aktuálnej situácii.

            Ďakujeme vám za pochopenie.

        • Potvrdenie prevzatia Ag samotestov rodičmi
          • Potvrdenie prevzatia Ag samotestov rodičmi

          • Vážení rodičia.

            Ďakujeme vám za spoluprácu pri distribúcii a preberaní žiackych domácich Ag samotestov. Vačšina z vás už prostredníctvom Edupage potvrdila ich prevzatie. Nakoľko máme povinnosť preukázateľne odovzdať samotesty rodičom žiakov, prosíme vás, ktorí ste tak ešte neurobili, aby ste prostredníctvom aplikácie Edupage v časti Prihlasovanie potvrdili prevzatie 5ks domácich samotestov. Prihlasovanie sme predĺžili do 10.02.2022 do 18:00h. Vopred vám ďakujeme za spoluprácu.

        • EKOOLYMPIÁDA
          • EKOOLYMPIÁDA

          • Občianske združenie Planet Lover pod záštitou Unesco organizuje  pilotný vzdelávací program Ekoolympiáda, ktorého cieľom je hravou formou vzdelávať žiakov II.stupňa a stredných škôl v oblasti ochrany životného prostredia a klimatickej zmeny. Pre žiakov je pripravená hra, ktorá sa hrá online na hra.ekoolympiada.sk. Od 1.2.2022 je otvorená aplikácia, kde sa žiaci môžu zaregistrovať a v priebehu mesiaca február online trénovať na celoslovenskú súťaž, ktorá sa uskutoční pre žiakov 5. a 6. ročníka 4.3.2022 a pre žiakov 7. - 9. ročníka 11.3.2022. Z každej kategórie postúpi do finálového kola 33 najlepších študentov, finálové kolo bude 25.3.2022. 

            Otázky v súťaži sa budú týkať 4 hlavných tém: VODA, BIODIVERZITA, ODPAD, KLIMATICKÁ ZMENA.

            Víťazi z každej kategórie získajú hlavnú výhru: návštevu švajčiarskeho Lausanne - sídla Medzinárodného olympijského výboru - jednej z najudržateľnejších budov na svete.

            Tak mládežníci neváhajte, hrajte a buďte IN a EKO!

        • eTwinning- Program partnerstvo škôl predstavuje komunitu európskych škôl
          • eTwinning- Program partnerstvo škôl predstavuje komunitu európskych škôl

          • eTwinning ponúka  platformu pre zamestnancov (učiteľov, riaditeľov škôl, knihovníkov atď.), ktorí pracujú v škole v jednej zo zapojených európskych krajín, aby komunikovali, spolupracovali, rozvíjali projekty, zdieľali a skrátka cítili sa a boli súčasťou najzaujímavejšej vzdelávacej komunity v Európe. eTwinning je spolufinancovaný z Európskeho programu pre vzdelávanie, odbornú prípravu, mládež a šport Erasmus +.

            Naši žiaci 5. ročníka sú zapojení v rámci programu eTwinning do projektu "Colorful World of English" v spolupráci so žiakmi z krajín ako Turecko, Grécko, Jordánsko, Francúzko, Taliansko, Litva, Rumunsko atď. Cieľom projektu je využívanie rôznych digitálnych aplikácií vo výučbe anglického jazyka. Prostredníctvom tejto formy si žiaci zdokonaľujú slovnú zásobu, tvorbu viet a komunikáciu v rámci platformy Twinspace vo fórach so žiakmi z iných krajín. 

            Naša doterajšia aktivita: tvorba komiksu v aplikácii Comic page creator, štúdium netikety, ako sa správať na internete prostredníctvom teamovej hry kahoot, tvorba story book o dennej rutine, link je pod fotkami. Projekt trvá až do konca šk. roka a ešte nás čaká veľa zaujímavých aktivít.