• Projekt Mikro:bit je digihit
          • Projekt Mikro:bit je digihit

          • Naša škola v tomto školskom roku získala grant 1000,- Eur od spoločnosti Telekom a Nadácie Pontis na nákup programovateľných mikro:bitov a zoznámenie žiakov so základmi ich programovania pomocou make code. V rámci projektu absolvovali dvaja pedagógovia školenia zamerané na programovanie a praktické využitie mikro:bitov vo vyučovaní i bežnom živote a teraz sa s mikro:bitmi zoznamujú aj samotní žiaci. Práca s mikro:bitmi ich zaujala a sú nadšení, že môžu skúmať a programovať ,,mozog,, strojov a zariadení. V ďalšej fáze projektu budú žiaci prostredníctvom rovesníckeho učenia odovzdávať svoje skúsenosti kamarátom v ostatných triedach. 

        • Deň matiek
          • Deň matiek

          • Milé mamičky, staré mamy, krstné mamy... druhú májovú nedeľu si dôležitosť žien - matiek pripomína snáď každý. Matka je človek, ktorý nás nosil pod srdcom. Človek, ktorý nám dal nezištnú lásku a starostlivosť od malého nemluvňaťa až po celý jej život. Každý vie, čo matka preňho znamená. Mama je slovo kratučké, milé, láskavé. Slovo, ktoré sa každé batoľa naučí vysloviť ako prvé. Mama je nevýslovne trpezlivá, chápavá, milá a obetavá. Naša mama, ktorá sa teší z našich úspechov, ktorá sa trápi pre naše starosti a to aj dnes, keď sme už dávno dospeli. Deň matiek je príležitosťou poďakovať za všetku lásku, za nehu, starostlivosť, za opateru, nekonečnú trpezlivosť a obetavosť. Pani učiteľka Kopčanová, Hrušková a Šimková vyrobili so žiakmi milé darčeky pre mamičky.

        • Oznam pre rodičov
          • Oznam pre rodičov

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v utorok 11.05.2021 bude v obci Slatina nad Bebravou od 10:00h plánovaná odstávka vody. Z tohto dôvodu nebude žiakom podávaná desiata ani obed. Všetky ročníky ukončia vyučovanie o 11:50h. Nakoľko nebudeme vedieť zabezpečiť dostatočné hygienické podmienky, v prevádzke v tento deň nebude ani školský klub detí. Prosíme, aby ste svojim deťom zabezpečili dostatok stravy, pitný režim a mladším žiakom aj dozor v popoludňajších hodinách. 

            Ďakujeme za pochopenie.

        • Úspešní  matematici v 3. A
          • Úspešní matematici v 3. A

          • V apríli 2021 sa naši žiaci  Michal Krch a Patrik Hruška zúčastnili  okresného kola matematickej súťaže Pytagoriáda . Vo svojej kategórii P3 bojovali statočne a nedávali súperom šancu. Zo 70 riešiteľov okresného kola sa umiestnili na vynikajúcich miestach.  Michal Krch sa umiestnil na 1.mieste a stal sa víťazom okresného kola Pytagoriády. Patrik Hruška obsadil vynikajúce  9. miesto. 

            Srdečne blahoželáme!                                                                                              Mgr.Fodreková, Ing.Setnická

        • Zápis detí do materskej školy
          • Zápis detí do materskej školy

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že zápis detí do materskej školy na školský rok 2021/2022 sa uskutoční v čase od 1.5.2021 do 31.05.2021. V súlade s novou legislatívou sú rodičia povinní prihlásiť na predprimárne vzdelávanie každé dieťa s trvalým pobytom v SR, ktoré do 31.08.2021 dovŕši vek 5 rokov. Pre školský rok 2021/2022 budú preto do MŠ prednostne prijímané deti, pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné a deti od troch rokov veku. 

            Prihlášku do MŠ spolu s dotazníkom o dieťati nájdete tu: prihlaska_do_ms_2021(1).docxDotaznik_prijatie_do_MS(1).pdf

            Riadne vyplnené dokumenty s potvrdením o zdravotnom stave dieťaťa od detského lekára môžete priniesť osobne do materskej školy denne v čase 7:00 - 15:00h alebo odoslať na e-mail veronikasikova6@gmail.com.

        • Informácia pre rodičov k návratu žiakov od 3.5.2021
          • Informácia pre rodičov k návratu žiakov od 3.5.2021

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že od 29.04.2021 už nie je potrebné zákonným zástupcom ani žiakom II.stupňa preukazovať sa negatívnym testom na Covid-19. 

            Žiaci 5. - 7. ročníka sú povinní odovzdať v pondelok 3.5.2021 svojim triednym učiteľom podpísané tlačivo Vyhlásenie o bezinfekčnosti, ktoré si môžete stiahnuť tuVyhlasenie_zakonneho_zastupcu_o_bezinfekcnosti_maj_2021.docx.

            Toto Vyhlásenie je povinný priniesť do školy každý žiak, ktorý prerušil dochádzku na vyučovanie na viac ako 3 po sebe idúce dni (vrátane víkendov a sviatkov).

        • Účastníci IQ olympiády
          • Účastníci IQ olympiády

          • Spoločnosť MENSA Slovensko každoročne organizuje pre žiakov 5. - 9. ročníka ZŠ celoslovenskú postupovú súťaž, ktorou nepreveruje „naučené“ vedomosti, ale najmä schopnosť žiakov logicky uvažovať. V rámci Slovenska sa jej tento rok zúčastnilo spolu 9222 riešiteľov, z toho 558 žiakov trenčianskeho kraja. Medzi nimi aj žiaci našej školy, ktorí sa úspešne umiestnili v prvej polovici: Šimon Krupa, Richard Gemer, Michaela Matúšová, Adriana Mikušová, Adam Mikuš, Natália Filinová, Martin Pavlis a Sofia Gallová. Ďakujeme našim žiakom za účasť a reprezentáciu našej školy a veríme, že svoje nadanie budú aj ďalej rozvíjať.

        • Návrat všetkých žiakov II.stupňa do školy
          • Návrat všetkých žiakov II.stupňa do školy

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že od 3.5.2021 nastupujú do školy aj žiaci 5., 6. a 7. ročníka ZŠ. 

            Od 3.5.2021 začína prezenčná forma vyučovania pre všetkých žiakov I. aj II.stupňa o 7:30h. 

            Od 3.5.2021 sa vraciame k pôvodnému septembrovému rozvrhu hodín. Žiaci 5.,6. a 7. ročníka však počas adaptačného obdobia v týždni 3. - 7.5.2021 budú každý deň končiť 5. vyučovacou hodinou. 

            Od 29.04.2021 už nie je pre žiakov II.stupňa povinný antigénový test na COVID-19.

            Prosíme rodičov žiakov 5. - 7. ročníka, aby svoje deti nezabudli prihlásiť na školské stravovanie. 

            Taktiež prosíme všetkých rodičov a žiakov, aby aj napriek uvoľňovaniu opatrení dodržiavali platné protiepidemiologické opatrenia, nezúčastňovali sa hromadných podujatí a dbali na zdravie nielen svojich detí, aby sme mohli tento školský rok dokončiť bez ďalšieho prerušenia. 

            Zamestnanci školy a rodičia, ktorí potrebujú antigénový test, sa môžu prísť otestovať každú nedeľu v čase 14:00 - 16:00h na Obecný úrad v Slatine nad Bebravou.

        • Informácie o prijímacích skúškach na Gymnázium J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou
          • Informácie o prijímacích skúškach na Gymnázium J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou

          • Vedenie Gymnázia J. Jesenského v Bánovciach nad Bebravou oznamuje žiakov 9. ročníka a ich rodičom, že prijímacie konanie bude tento rok prebiehať nasledovne:

            1. termín: 3.5.2021 štvorročné štúdium 7:45h, osemročné štúdium 8:45h 

            2. termín: 10.5.2021 štvorročné aj osemročné štúdium 7:45h.

            Všetkým žiakom - uchádzačom o štúdium - boli zaslané pozvánky na prijímacie skúšky prostredníctvom systému Edupage (aj tým, ktorí poslali papierovú prihlášku). V pozvánke žiaci nájdu aj veľmi dôležitý kód žiaka, pod ktorým bude žiak figurovať v zoznamoch učební na prijímacích skúškach aj vo výsledkových listinách. Je preto dôležité, aby si žiak na prijímacie skúšky priniesol svoj pridelený kód.

        • Výroba púpavového sirupu v školskom klube detí
          • Výroba púpavového sirupu v školskom klube detí

          • Aj takto počas slnečných jarných dní trávime s deťmi čas v ŠKD. Keďže máme  v areáli školy veľa púpav, rozhodli sme sa, že z nich pripravíme výborný sirup, ktorý má aj liečivé účinky. Veď aj naši starí rodičia hovorievali, že v hlavičkách púpav je ukrytá sila slnka :).

            Účinky púpavového sirupu:

            – prevencia a liečba ochorení priedušiek, úľava pri kašli,

            – pomáha pri zápaloch pečene a napomáha k jej regenerácii,

            – pomáha udržať zdravý žalúdok, čistí krv a črevá,

            – rozpúšťa žlčové a ľadvinové kamene a zlepšuje činnosť sleziny,

            - pomáha pri dne a reume,

            – odstraňuje pocit únavy,

            – zmierňuje opuch,

            – pomáha pri jarných alergiách,

            – pomáha činnosti žliaz,

            – znižuje krvný tlak, riedi príliš hustú krv

            Dúfame, že sa nám náš sirup, ktorý vyrábame s láskou, podarí.

        • Organizácia vyučovania na II.stupni v týždni 26.- 30.04.2021
          • Organizácia vyučovania na II.stupni v týždni 26.- 30.04.2021

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v týždni 26.- 30.04.2021 bude vyučovanie na II.stupni prebiehať nasledovne:

            5. - 7. ročník dištančne z domu, prezenčne v škole iba vytvorené malé skupiny

            8. - 9. ročník prezenčne v škole

            Nakoľko záujem o kloktacie testy bol malý, žiači II.stupňa sa budú naďalej testovať antigénovými testami v dostupných odberových miestach.

        • Návrat žiakov 8. a 9. ročníka na prezenčnú formu vyučovania
          • Návrat žiakov 8. a 9. ročníka na prezenčnú formu vyučovania

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v súlade s Rozhodnutím MŠVVaŠ SR č.2021/12811:1-A1810 zo dňa 12.4.2021 sa s účinnosťou od 19.apríla 2021 obnovuje prezenčná forma vyučovania v 8. a 9. ročníku ZŠ. Podmienkou návratu žiakov do školy je negatívny antigénový test jedného zákonného zástupcu a žiaka nie starší ako 7 dní + čestné prehlásenie rodiča: Cestne_prehlasenie_rodic_a_ziak_IIstupen.docx

            V súlade s Metodickým usmernením ,,Návrat žiakov do škôl,, zo dňa 13.04.2021 budú prvé dva týždne vyučovania prispôsobené adaptácii žiakov s cieľom minimalizovať stresové situácie, vytvoriť bezpečné prostredie a zabezpečiť plynulý návrat žiakov ku klasickým pracovným a študijným povinnostiam a školskému režimu. V rámci adaptačného procesu budú vytvorené podmienky na podporu socializácie, rozvoj komunikačných zručností a prevenciu problémového správania žiakov.

            Pre adaptačné obdobie od 19.4.2021 do  30.4.2021 budú platiť nasledovné pravidlá:

            1. žiaci 8. a 9. ročníka sa budú vzdelávať podľa upraveného rozvrhu (nájdete v ľavom menu v časti Rozvrh)

            2. vyučovanie pre žiakov 8. a 9. ročníka bude začínať o 8:25h

            3. počas adaptačného obdobia nebudú žiaci hodnotení známkou, ale slovne

            4. do rozvrhu a jednotlivých vyučovacích hodín budú zaradené aktivity vedúce k posilňovaniu vzťahov,       komunikácie a spolupráce a aktivity s triednym učiteľom

            5. podľa možností sa časť vyučovacích aktivít bude realizovať v exteriéri

            6. podľa aktuálnych epidemiologických opatrení sú žiaci povinní v priestoroch školy nosiť respirátor resp. rúško (v autobuse ostáva povinnosť nosiť respirátor)

            7. prihlásení žiaci sa budú stravovať v školskej jedálni

             

        • Vedomostné súťaže
          • Vedomostné súťaže

          • Naša deviatačka Sofia Gallová sa v tomto školskom roku zapojila do viacerých predmetových súťaží a olympiád, v ktorých dosiahla výborné výsledky. Okrem olympiády v slovenskom jazyku a literatúre a olympiády v anglickom jazyku nás úspešne reprezentovala aj v okresnom kole chemickej olympiády a v okresnom aj krajskom kole matematickej olympiády.

            Sofii k dosiahnutým úspechom srdečne gratulujeme a veríme, že bude vzorom a motiváciou aj pre ostatných žiakov. 

        • Všetkovedkovia našej školy
          • Všetkovedkovia našej školy

          • Aj napriek dištančnému vzdelávaniu a neustálym zmenám sa múdre hlavičky z 2., 3. a 4. ročníka v hojnom počte zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všetkovedko, v ktorej dosiahli skvelé výsledky.

            Titul Všetkovedko školy a zároveň 10. miesto v celoslovenskom bodovaní získal tretiak Michal Krch.

            Za výborné výsledky získali titul Všetkovedko aj druháci Viki Kašičková a Jakub Vedej a tretiak Patrik Hruška. 

            Titul Všetkovedkov učeň bol udelený žiakom:

            2.A: Tomáš Pavlis, Martin Mikuš, Leo Kopčan, Matej Vedej, Emma Tršková, Ľubko Šišovský, Timotej Hlocký, Nelka Kadlecová, Matúš Hruška, Ninka Beňová, Nelka Pištová, Matej Nedas

            3.A: Matej Škultéty, Marko Kern, Katka Gemerová

            4.A: Saška Krupová, Alicka Suchá, Filip Staník,Laura Bučková, Damien Bátora, Lenka Filinová, Nicole Kasalová.

            Našim šikovným žiakom gratulujeme a sme na nich hrdí :)

             

        • Projekt Veselé kamene v 2.A
          • Projekt Veselé kamene v 2.A

          • Objavili ste i Vy vo Vašom okolí namaľovaný kameň? Hra VESELÉ KAMENE sa v posledných rokoch šíri po celom svete a prišla aj k nám! Naši druháci sa do nej zapojili, vyzdobili kamene a ukryli ich. Nájsť ich môžete od Podlužian cez Timoradzu, Krásnu Ves, Slatinu až po Čiernu Lehotu. Ak sa Vám ich podarí nájsť, môžete ich odfotiť, zdieľať na Facebooku: Veselé kamene a hlavne nezabudnite kameň ukryť na inom mieste!!!

            Veľa zábavy pri hľadaní ...