• Aktuálne opatrenia  - COVID 19
          • Aktuálne opatrenia - COVID 19

          • Vážení rodičia.

            Vzhľadom k pribúdajúcim prípadom pozitivity u žiakov, rodičov aj zamestnancov školy a po konzultácii s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Trenčín je udelené žiakom základnej školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov v dňoch 2. - 3. februára 2022 (streda a štvrtok). V piatok 4. februára majú žiaci polročné prázdniny. Materská škola je v karanténe od 1.2. do 5.2.2022.

            Prosíme vás, aby ste svoje deti otestovali domácim Ag samotestom ráno pred nástupom do školy v utorok  1.2.2022 a tiež v pondelok 7.2.2022.  

            V utorok 1.2.2022 žiaci v škole dostanú ďalšiu sadu domácich samotestov (5ks), prosíme vás o potvrdenie ich prevzatia prostredníctvom Edupage.  

            Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu.

        • Aktualizácia školského semafora od 25.01.2022
          • Aktualizácia školského semafora od 25.01.2022

          • - Trieda,v  ktorej sa vyskytne pozitívny žiak, ide do 5-dňovej karantény, ak žiaci prišli do úzkeho kontaktu s pozitívnym spolužiakom počas obdobia 2 dní pred pozitívnym testovaním.

            - Rodič je povinný oznámiť škole pozitívny výsledok testu dieťaťa prostredníctvom Edupage (Žiadosti/Vyhlásenia) alebo telefonicky triednemu učiteľovi a vedeniu školy. Na potvrdenie pozitivity dieťaťa sa berie do úvahu antigénový samotest získaný od školy, antígenový alebo PCR test na MOM. Taktiež je rodič povinný nahlasovať škole vykonanie Ag samotestu (prostredníctvom edupage alebo telefonicky triednemu učiteľovi).

            - Karanténa trvá 5 dní od posledného kontaktu s pozitívnou osobou, pokiaľ sa počas posledných 24 hodín pred ukončením karantény nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov. 

            - Po ukončení karantény je nutné mať ďalších 5 dní prekryté horné dýchacie cesty respirátorom FFP2 (nevzťahuje sa na deti do 6 rokov a osoby s výnimkou podľa aktuálnej vyhlášky MZ SR).

            - Žiaci v škole a školskom zariadení môžu použitie respirátora nahradiť rúškom.

            -Povinnosť karantény po úzkom kontakte s pozitívnou osobou sa nevzťahuje na osobu, ktorá je 1. kompletne zaočkovaná a má aplikovanú posilňovaciu dávku, alebo osobu, ktorá prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie iac ako 180 dňami.

            - Pri prvom nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky v trvaní viac ako 3 po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendu) rodič predkladá Vyhlásenie o bezpríznakovosti (prostredníctvom Edupage - ŹIadosti/Vyhlásenia - Pridať žiadosť/vyhlásenie - Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti - Platí od 25.01.2022, alebo písomnou formou prostredníctvom tlačiva: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.docx).

            - Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý rozhoduje o jej ukončení.

            - Rodič môže svojím rozhodnutím ospravedlniť žiaka na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní, u detí s povinným predprimánrym vzdelávaním na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní.

            - Škola vykonáva ranný filter z dôvodu zamedzenia šírenia ochorenia COVID-19.

            - Krúžková činnosť sa v školách vykonáva bez obmedzenia len v prípade, ak sú na krúžku iba žiaci jednej triedy a žiaci sa nepremiešavajú.

            - Mimovyučovacie aktivity (ZUŠ, CVČ, jazykové školy, športové kluby, ...) sa organizujú s dôrazne odporúčaným režimom OTP, žiakom po skončení izolácie sa po dobu nasledujúcich 5 kalendárnych dní mimovyučovacie aktivity neodporúčajú

            - Od 19.01.2022 sú na základe rozhodnutia ministra školstva povolené výlety, exkurzie, lyžiarsky výcvik, škola v prírode a plavecký výcvik len za podmienok ustanovených aktuálne účinnými vyhláškami ÚVZ SR.

            - Školské jedálne sa prevádzkujú bez premiešavania rôznych skupín žiakov.

            - Telesná a športová výchova sa v zelenej a oranžovej fáze školského semaforu uskutočňujú podľa možností v exteriéri alebo v interiéri bez premiešavania tried.

        • 1.miesto v okresnom kole matematickej olympiády
          • 1.miesto v okresnom kole matematickej olympiády

          • V stredu 26.1.2022 sa konalo okresné kolo matematickej olympiády pre žiakov 5. a 9. ročníka. Naša žiačka Alica Suchá v ňom získala krásne 1.miesto. Alicke srdečne gratulujeme a ďakujeme za reprezentáciu školy. 

        • Lyžiarsky výcvik žiakov 8. a 9. ročníka
          • Lyžiarsky výcvik žiakov 8. a 9. ročníka

          • Od nedele 23.januára naši ôsmaci a deviataci absolvujú lyžiarsky výchovno-výcvikový kurz v Jasenskej doline pod vedením pani učiteliek Pomikalovej a Krajčíkovej. Počasie im tento týždeň prialo a všetci zvládli základy lyžovania na jednotku. Veríme, že im tento skvelý šport učaroval a na lyžiarsky kurz budú mať krásne spomienky. Ďakujeme pani učiteľkám za výborný program pre naše deti a chatárovi Mirkovi Blahušiakovi s manželkou z chaty Nezábudka za starostlivosť o našich lyžiarov.

        • Distribúcia antigénových samotestov
          • Distribúcia antigénových samotestov

          • Vážení rodičia.

            Všetci žiaci dnes dostali nový set antigénových domácich samotestov (5ks v balení). Prosíme rodičov  žiakov I.stupňa, aby v žiackej knižke potvrdili podpisom prevzatie týchto testov. 

            Zároveň sa vám chceme poďakovať za zodpovedný prístup k testovaniu žiakov a vytváraní čo možno najbezpečnejšieho prostredia pre naše deti aj zamestnancov školy. 

            Prosíme vás, aby ste aj naďalej pravidelne nahlasovali použitie každého samotestu prostredníctvom aplikácie edupage, prípadne formou sms triednemu učiteľovi.

            Ďakujeme vám za spoluprácu. 

        • Návrat žiakov do školy po vianočných prázdninách
          • Návrat žiakov do školy po vianočných prázdninách

          • Vážení rodičia. 

            Oznamujeme vám, že podľa rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR sa od pondelka 10.01.2022 obnovuje prezenčné vzdelávanie pre materské, základné a stredné školy.  Školy sa budú riadiť školským semaforom a naďalej ostáva povinnosť nosiť rúška

            Aby bol návrat našich detí do školy čo najbezpečnejší, prosíme vás o pretestovanie vášho dieťaťa domácim antigénovým samotestom v nedeľu popoludní pred nástupom do školy a zaslanie informácie o testovaní triednemu učiteľovi prostredníctvom edupage alebo sms. 

        • Antigénové domáce samotesty pre žiakov
          • Antigénové domáce samotesty pre žiakov

          • Prosíme rodičov, ktorí si v decembri neprevzali sadu piatich domácich samotestov pre žiakov,  aby tak urobili v dňoch streda 05.01.2022 alebo piatok 07.01.2022 v čase 9:00 - 15:00h v kancelárii riaditeľky školy. Ak sa rodič nemôže dostaviť, testy si môže prísť prevziať aj žiak II.stupňa.

            Ďakujeme vám za spoluprácu.

             

        • Vianočný pozdrav
          • Vianočný pozdrav

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Prajeme vám príjemné prežitie vianočných sviatkov v kruhu svojich najbližších, veľa zdravia, šťastia, lásky a spokojnosti a šťastný a úspešný nový rok 2022.

            kolektív zamestnancov ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou

        • Distribúcia antigénových samotestov žiakom
          • Distribúcia antigénových samotestov žiakom

          • Vážení rodičia.

            V piatok 17.12.2021 boli žiakom I.stupňa rozdané sety antigénových testov na domáce testovanie (1 set = 5 testov). Mladší žiaci prítomní v škole dostali sety aj pre súrodencov na II.stupni. 

            Pripravené sú aj sety pre žiakov II.stupňa, ktoré si môžete vyzdvihnúť u vedenia školy v piatok 17.12.2021 v čase od 9:00h do 15:20h a v pondelok 20.12.2021 v čase od 8:30h do 11:30h.

            Prosíme vás, aby ste sety využili na otestovanie žiakov 9. januára 2022 pred nástupom do školy po vianočných prázdninách a počas celého januára.

            Ďakujeme vám za spoluprácu.

             

        • Výplata žiackeho cestovného
          • Výplata žiackeho cestovného

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že výplata žiackeho cestovného sa uskutoční v dňoch 20. - 21.12.2021 (pondelok a utorok) v čase od 9:00h do 17:00h v kancelárii ekonómky školy na 2.poschodí.

          • Výzva na predkladanie ponúk - Vybavenie PC učebne

          •  Základná škola s materskou školou

             Slatina nad Bebravou 154, 956 53

             

            V Ý Z V A

            na predkladanie ponúk

            podľa § 117 zákona č. 343/2015 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon“)

            1.   Identifikácia verejného obstarávateľa:

            Názov:      Základná škola s materskou školou

            Sídlo:        Slatina nad Bebravou 154, 956 53

            IČO:         31202641        DIČ:    2021380262               Telefón: 038/7663218

            Kontaktná osoba: Mgr. Ivana Mikušová

                  e-mail:      zsslatinanb@gmail.com

            2.  Názov zákazky:    Vybavenie PC učebne 

            3.  Druh zákazky:      zákazka na dodanie tovaru

            4.  Podrobný opis predmetu: 

            zobrazovacia jednotka 15ks, server 1ks, konfigurácia a inštalácia systému 1ks, mikrotik  router 1ks, TP-LINK TL switch 1ks, win server standard 2019 1ks, Windows Remote Desktop Services CAL 2019 15ks, Windows Server CAL 2019 – OLP NL 15ks, monitor 21,5" 16ks, set myš + klávesnica 16ks

              5. Lehota na dodanie alebo dokončenie predmetu zákazky:

            Tovar by mal byť dodaný do 30.12. 2021.  V prípade oneskoreného  odovzdania zákazky, budú vyvodené  sankcie voči dodávateľovi . Sankcie bude upravovať zmluva.

              6.  Uplynutie lehoty na predkladanie  ponúk:

               -   Dňa 20.12.2021 (pondelok) do 12:00 hod.

               -   Doručenie – mailom

               -   ponuky sa predkladajú v slovenskom jazyku a v eurách. 

               7.  Určenie podmienok účasti

                     – doklad o oprávnení  dodávať tovar,  poskytovať služby na predmet zákazky.   

                8.  Podmienky financovania: Predávajúcemu sa neposkytne žiaden preddavok. Faktúru môže vystaviť predajca až po odovzdaní predmetnej zákazky. Predmet zákazky sa bude financovať formou bezhotovostného platobného styku podľa podmienok stanovených zmluvou.

                9.  Kritériá na hodnotenie ponúk:

                cena v € s DPH/ bez DPH, kvalita tovaru, rýchlosť dodania, zabezpečenie zaškolenia zamestnancov.

                10.  Iné: Záruka sa požaduje päť rokov od odovzdania diela.

             

             V Slatine nad Bebravou dňa 14.12.2021

                                                                                                                       Mgr. Ivana Mikušová

                                                                                                                            riaditeľka školy   

        • Vesmír plný vedomostí 2021
          • Vesmír plný vedomostí 2021

          • Začiatkom decembra hvezdáreň Partizánske zorganizovala pre žiakov 5.ročníka vedomostnú súťaž s názvom Vesmír plný vedomostí. Z našej školy sa zapojila polovica piatakov: Anettka Masárová, Alicka Suchá, Lenka Filinová, Saška Krupová, Laura Bučková a Saško Záruba. Všetci v súťaži obstáli a Saško Záruba získal krásne prvé miesto :). Srdečne gratulujeme a našim piatakom ďakujeme za reprezentáciu školy. 

            Vyhodnotenie súťaže nájdete tu:  www.hvezdaren.sk

             

          • Online školenie práce s micro:bitmi

          • V pondelok 13. decembra sa žiaci 4.A zúčastnili onlline workshopu práce s Micro:bit. Vyskúšali si naprogramovať vypínač so žiarovkou vo vianočných farbách, LED pásik a vysielačky. Ďakujeme občianskemu združeniu ,,Aj Ty v IT,, , ktoré pre našich žiakov workshop zrealizovalo.

        • Dištančné vzdelávanie žiakov II.stupňa
          • Dištančné vzdelávanie žiakov II.stupňa

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že na základe aktuálnych protipandemických opatrení prechádzajú všetci žiaci II.stupňa v čase od 13.12.2021 do 17.12.2021 na dištančné vzdelávanie. V priebehu tohto týždňa sa budú žiaci vyučovať podľa aktuálneho rozvrhu nasledovne: predmety anglický jazyk, slovenský jazyk, matematika, biológia, fyzika, chémia, dejepis, geografia budú vyučované online cez platformu ZOOM, z  výchov a predmetov informatika a technika budú žiakom zaslané dištančné úlohy

        • Vianočné fotenie žiakov
          • Vianočné fotenie žiakov

          • Vážení rodičia.

            Dnes boli vašim deťom v škole odovzdané sety s vianočnými fotkami a kalendármi. V každom sete je priložená návratka s cenami za celý set aj jednotlivé fotky, ktorú treba v prípade nezáujmu o fotky podpísať a vrátiť do školy. V návratke nájdete aj sumu, ktorú treba uhradiť podľa vami vybraných produktov (pravý stĺpec Cena po zľave).  V prípade súrodencov prvý súrodenec platí celú sumu za set a každé ďalšie dieťa má 50% zľavu. Súrodenecká zľava platí iba pri odbere celého setu.

            Fotky a sety, o ktoré nemáte záujem, vráťte do pondelka 13.12.2021 späť do školy. 

            Prosíme vás o úhradu poplatkov za vybrané fotky a sety najneskôr do utorka 14.12.2021.

            Ďakujeme vám za spoluprácu.

             

        • Informácie pre rodičov, ktorých dieťa bolo v kontakte s pozitívne testovanou osobou
          • Informácie pre rodičov, ktorých dieťa bolo v kontakte s pozitívne testovanou osobou

          • Na zabránenie vzniku a šíreniu ochorení COVID-19 vyvolaných novým koronavírusom musí každá osoba, ktorá bola  v kontakte s  pozitívnou osobou dodržiavať karanténne opatrenia (okrem nižšie uvedených výnimiek).

            Karanténa sa končí :

            a) v prípade, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia
            a výsledok RT-PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie je negatívny, uplynutím doby 7 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou
            na ochorenie,

            b) ak u osoby v karanténe nebol vykonaný test a počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia, uplynutím doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie,

            c) v prípade, ak sa u osoby v karanténe vyskytne akýkoľvek z klinických príznakov ochorenia počas doby 10 dní od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie, momentom, kedy posúdi osobu v karanténe jej všeobecný lekár, ako spôsobilú ukončiť karanténu.

            Karanténne opatrenia sa nevzťahujú na ostatné osoby žijúce v spoločnej domácnosti.

            Rodič (zákonný zástupca) dieťaťa môže požiadať o vyšetrenie na stránke - portáli korona.gov.sk (https://www.old.korona.gov.sk/covid-19-patient-form.php).  Registrovať sa možno ihneď.
            Pri zadávaní kontaktu s pozitívnou osobou nie je potrebné uviesť meno ale treba do príslušnej kolónky napísať napr. „meno“, „priezvisko“ alebo „spolužiak“ ..... Bližšie popísať v poznámke. Dôležité je správne zadať dátum posledného kontaktu.  Testy sú bezplatné.

             

            Osoba je povinná vykonať nasledovné opatrenia:

            a) sledovať svoj zdravotný  stav (náhly nástup aspoň jedného z týchto príznakov: horúčka, kašeľ, bolesti hrdla, dýchavičnosť) a v prípade objavenia sa príznakov bez meškania telefonicky kontaktovať všeobecného lekára a RÚVZ Trenčín

            b) zostať v domácej  izolácii alebo v izolácii v  zdravotníckom zariadení

            c) zdržať sa sociálnych kontaktov (napr. návštev  kultúrnych, spoločenských, športových alebo iných hromadných podujatí alebo prijímania osôb alebo vykonávania spoločenských aktivít v mieste izolácie)            

            d) zdržať sa  cestovania

            e) zdržať sa účasti na výučbových aktivitách s výnimkou e-learningových foriem 

            f) zdržať sa  pracovnej  činnosti s výnimkou práce v mieste domácej izolácie

            g) zdržať sa akýchkoľvek činností, ktoré si vyžadujú opustiť miesto izolácie alebo prijímať
            v mieste izolácie vnímavé osoby

            Zároveň telefonicky oznámte lekárovi pre deti a dorast Vášho dieťaťa kontakt  s osobou pozitívne testovanou na ochorenie COVID – 19. 

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie COVID-19 v triede si môžu uplatniť:

            - žiaci, ktorí prekonali ochorenie COVID-19 za posledných 180 dní (na základe výsledku PCR testu, Ag testu, testu na protilátky),

            - plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia     COVID-19 a nevyskytujú sa u nej klinické príznaky ochorenia.

            Osobám plne zaočkovaným odporúčame absolvovať PCR test najskôr na 5. deň od kontaktu s pozitívne testovanou osobou.

            V prípade ďalších otázok kontaktujte regionálny úrad verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne, č.t. 032/6509520.

        • Vianočné fotenie žiakov
          • Vianočné fotenie žiakov

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že vianočné fotenie žiakov sa uskutoční v pondelok 15.11.2021 v dopoludňajších hodinách v priestoroch školy. Fotenie je nezáväzné, v pondelok vám zašleme aj ceny jednotlivých fotiek, produktov a zliav za objednané sady.