• Plenárne Združenie rodičov školy
          • Plenárne Združenie rodičov školy

          • Vážení rodičia.

            Srdečne Vás pozývame na každoročné plenárne zasadnutie Združenia rodičov školy, ktoré sa uskutoční v stredu 18.09.2024 o 15:30h v spoločných priestoroch na 1.poschodí. Nakoľko v septembri končí funkčné obdobie súčasnej Rady školy pri ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou, je nutné zvoliť si z Vašich radov zástupcov za rodičov. Voľba nových členov do Rady školy je platná iba vtedy, ak sa jej zúčastní nadpolovičná väčšina oprávnených voličov (jeden hlas za rodinu), preto je Vaša účasť na plenárnom zasadnutí nutná. Nominácia rodičov za členov novej Rady školy prebehne prostredníctvom online dotazníka cez Edupage, preto prosím sledujte správy v mobilnej aplikácii alebo na webovom portáli v rodičovskom konte.

            Po ukončení plenárneho zasadnutia a voľbe zástupcov za rodičov žiakov ZŠ do Rady školy sa uskutočnia triedne rodičovské schôdzky.

            Vopred Vám ďakujeme za Vašu spoluprácu a ústretovosť a tešíme sa na osobné stretnutie.

        • Elektronické prihlasovanie žiakov na stravu pre školský rok 2024/2025
          • Elektronické prihlasovanie žiakov na stravu pre školský rok 2024/2025

          • Dobrý deň, vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v mobilnej aplikácii aj na portáli Edupage po prihlásení rodičovským kontom v časti Žiadosti/Vyhlásenia je sprístupnená žiadosť o dotáciu na stravu a zápisný lístok na stravovanie s návratkou na školský rok 2024/2025.

            Prosíme vás o potvrdenie a odoslanie uvedených žiadostí v termíne najneskôr do stredy 26.06.2024, nakoľko predmetné žiadosti musíme postúpiť na schválenie na ÚPSVaR.

            Vopred Vám ďakujeme za spoluprácu.

             

            Mariana Tuchyňová, vedúca ŠJ

        • Škola v prírode Stará Myjava
          • Škola v prírode Stará Myjava

          • V dňoch 10.6.- 14.6.2024 sa žiaci 3. a 4. ročníka našej školy pod vedením p.uč. Vrbičanovej, Striežencovej a Hruškovej zúčastnili školy v prírode Fantázia v RZ Stará Myjava. Vďaka podnetnému prírodnému prostrediu a zaujímavému animačnému programu sa škola v prírode stala pre deti nezabudnuteľným zážitkom. Mali možnosť vyskúšať si jazdu na štvorkolke, rybolov, lezeckú stenu, strelecký klub ,výtvarné aktivity a mnoho iného. Večer nechýbali rôzne súťaže a diskotéky. Vrámci dopoludňajšieho vyučovania sme navštívili Mohylu M. R. Štefánika na Bradle. Žiaci si v škole v prírode zdokonalili svoje pohybové schopnosti, posilnili tímový duch, samostatnosť a vytrvalosť a odniesli nové skúsenosti a zážitky. 

        • Budúcnosť planéty ani nám nie je ľahostajná
          • Budúcnosť planéty ani nám nie je ľahostajná

          •      V malebnom podtatranskom mestečku Svit sa od 6. do 9. júna 2024 konal ekologický festival a konferencia GLOBE Games. Toto významné podujatie spojilo zanietených študentov, učiteľov a vedcov  Slovenska a Čiech, ktorí sa zúčastnili na  historicky prvom ročníku bádateľského festivalu GLOBE Games na Slovensku. Stredná odborná škola polytechnická J. A. Baťu s úžasnými profesormi a študentmi  privítala vyše stovky žiakov, 15 bádateľských tímov z Českej republiky a 12 tímov zo Slovenska so svojimi pedagógmi.

                Festival na štyri dni prepojil žiakov a učiteľov s vedcami a odborníkmi nielen zo Slovenska a Čiech, medzi pozvanými hosťami bol aj Peter Falcon, špecialista na komunikáciu v oblasti vedy o Zemi v Jet Propulsion Laboratory NASA.

                A medzi študentmi, ktorí aktívne prispeli svojim zaujímavým príspevkom, boli aj Alexander Záruba, Šimon Adamec  a Filip Staník. Ich projekt s názvom  „Čistota vody v rieke Bebrava“, skúmajúci znečistenie potoka Slatina v ich obci, upútal pozornosť odbornej poroty aj ostatných účastníkov. Ocenili najmä tímovú aktivitu celej triedy počas získavania údajov ako aj spoluprácu s odbornými zamestnancami počas vypracovávania projektu.

        • Prosba o podporu projektu vybudovania detského ihriska a relaxačnej zóny v Slatine nad Bebravou
          • Prosba o podporu projektu vybudovania detského ihriska a relaxačnej zóny v Slatine nad Bebravou

          • Vážení rodičia a priatelia školy.

            Dovoľujeme si Vás požiadať o podporu projektu obce Slatina nad Bebravou v rámci participatívneho rozpočtu TSK, ktorý je zameraný na vybudovanie detského ihriska a relaxačnej zóny v areáli Obecného úradu v Slatine nad Bebravou.

            Hlasujte prosím na: https://pakr.hlasobcanov.sk/all-projects - vyberte projekt Revitalizácia -vybudovanie hernej zóny pre deti a mládež (Hlasuj) - na stránke sa vám objaví vybraný projekt, ktorý treba znova potvrdiť tlačidlom Hlasuj - stránka Vás vyzve na zadanie veku, miest a telefónneho čísla, na ktoré Vám bude zaslaný kontrolný kód, ktorým treba overiť vybraný  projekt na webstránke.

            Vopred veľmi pekne ďakujeme za Vašu podporu a spoluprácu. 

        • 2. Skupinová mobilita Erasmus + Rím
          • 2. Skupinová mobilita Erasmus + Rím

          • Náš pobyt v Taliansku pokračoval v stredu návštevou galérie moderného umenia a prehliadkou mesta spolu s talianskymi študentmi - zastavili sme sa pri slávnych španielskych schodoch a tiež pri Fontáne di Trevi. Vo štvrtok a v piatok sme v škole absolvovali aktivity zamerané na ochranu životného prostredia, ciele Agendy 2030 čo sú ciele udržateľného rozvoja a pozreli sme si film o pochopení a rešpektovaní rozdielnosti. Výsledkom týchto aktivít boli spoločné postery talianskych a slovenských študentov. Okrem toho sme si vyrobili vlastné šperky z recyklovaných materiálov. Vo štvrtok poobede sme navštívili Pantheon a pozreli sme si najväčšie námestie Ríma Piazza Navona. Bodkou za naším programom bol volejbalový zápas, ktorý upevnil nadviazané kontakty s talianskymi študentmi. Na záver sme sa so študentmi v talianskej škole rozlúčili a vydali sme sa na cestu domov. Ďakujeme za túto príležitosť pre našich žiakov, aby si mohli rozvíjať jazykové zručnosti, spoznali inú krajinu, kultúru, mentalitu a tým si zvyšovali svoje povedomie o rozdielnosti a zároveň sa učili rešpektu a tolerancii. 

        • 1. Skupinová mobilita Erasmus + - Rím
          • 1. Skupinová mobilita Erasmus + - Rím

          • V dňoch 12. - 18.5. 2024 sme sa so žiakmi 9. ročníka zúčastnili pobytu v meste Rím a nachvíľu sa stali súčasťou vyučovania na inej škole, súčasťou inej kultúry a inej mentality. Od nedeľe do pondelka sme cestovali a po ubytovaní sa v hoteli sme poobede navštívili najpopulárnejšiu pamiatku - Koloseum. V utorok sme navštívili po prvý krát hostiteľskú školu - najprv sme s talianskymi žiakmi absolvovali prehliadku školy, potom mali žiaci z Talianska pripravené laboratórne aktivity. Poobede sme sa opäť vybrali do centra a s úžasom sme si vychutnali prehliadku Vatikánu - námestie a Baziliku sv. Petra. 

        • Letný biomimikry deň
          • Letný biomimikry deň

          • V stredu 22.mája sa na našej škole uskutoční letný Biomimikry deň zameraný na vtáctvo. Nakoľko žiaci budú v kontakte so živými tvormi, prosíme, aby žiaci prišli do školy v športovom oblečení a bez šperkov, bižutérie a ligotavých častí oblečenia alebo obuvi

            Prvé dve hodiny (okrem prvákov a druhákov) bude prebiehať vyučovanie podľa rozvrhu, potom budú žiaci absolvovať rôzne projektové aktivity.

        • Projekt Motýlia záhradka
          • Projekt Motýlia záhradka

          • Prírodu je najkrajšie pozorovať pekne zblízka - to je slogan projektu Motýlia záhrada, ktorý sa pomaly stáva na našej škole tradíciou a krásnym vítaním prichádzajúceho leta. Ako prví si to mali možnosť tento rok vyskúšať tretiaci a štvrtáci, ktorí dnes svojich motýlikov slávnostne vypustili do voľnej prírody. Prváci a druháci už obdržali húseničky, o ktoré sa budú najbližšie dni starať a pozorovať ich vývoj až po nádhernú premenu na motýľa. Tento krásny projekt umožňuje žiakom získať detailný pohľad na dianie v prírode, pozorujú životný cyklus motýľa doslova v priamom prenose, keďže tento zázrak života sa im odohráva priamo pred očami v triede, Zároveň sa naučia mnoho o jednom z našich najrozšírenejších motýľov - babôčky bodliakovej.

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Vedenie ZŠ s MŠ v Slatine nad Bebravou vám oznamuje, že v súlade s § 150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje dňa 07.05.2024 (utorok) riaditeľské voľno všetkým žiakom školy z organizačných dôvodov (celodenné vzdelávanie všetkých pedagógov).

            V prevádzke v tento deň nebude ani materská škola a školský klub detí.

            Riadne vyučovanie bude pokračovať vo štvrtok 9.5.2024.

             

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Mladí geografi v 5.ročníku

          • Pre našich piatakov nie je geografia, len o listovaní v atlasoch či memorovaní  údajov, ale predovšetkým príležitosťou na rozvíjanie svojej kreativity, fantázie, chápania súvislostí v priestore.... Možno pre niektorých dobrý začiatok ich budúcej profesie stavbárov, projektantov, geodetov alebo tvorcov počítačov hier.... alebo – cestovateľov, dobrodruhov , objaviteľov.... :-)

          • Rozprávková noc v škole

          • Dňa 27.marca žiaci 1. stupňa našej školy zažili krásnu Rozprávkovú noc v škole. Akcia vznikla na podnet Medzinárodného týždňa školských knižníc, ktorý sa každoročne koná posledný marcový týždeň. I preto sa táto noc niesla v znamení rozprávok a povestí. Žiaci 1. ročníka si pripravili divadielko O repe, druháci zahrali rozprávku O dvanástich mesiačikov, tretiaci nás prekvapili divadielkom Pampúšik a Medovníkový domček a štvrtáci predstavili svoju filmovú inscenáciu ľudovej povesti z Podhoria O Sopľavej Babe. Deti sa tešili z karnevalu i nočnej hry v areáli školy spojenej s hľadaním veľkonočných vajíčok. Všetky deti napokon prežili dobrodružnú noc v spacákoch vo svojich triedach.