• Týždeň vedy a techniky
          • Týždeň vedy a techniky

          • V rámci týždňa vedy a techniky sme sa s mladšími žiakmi poprechádzali storočiami a prakticky sme si vyskúšali, ako veda a technika sprevádzajú ľudí do nepamäti, napomáhajú nášmu rozvoju a uľahčujú nám život. Zistili sme, že veda vie byť nielen užitočná, ale i zábavná a prekvapivá a vyskúšali sme si aj prácu s robotmi. 

            A aby aj starší žiaci pričuchli viac k vede a technike, čakajú na nich zaujímavé pokusy s Vedeckým kuriérom :).

        • Nové protiepidemiologické opatrenia platné od 1.11.2020
          • Nové protiepidemiologické opatrenia platné od 1.11.2020

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v zmysle Usmernenia k postupu materských škôl a základných škôl v čase platnosti Uznesenia vlády Slovenskej republiky č. 678 z 22. októbra 2020 a Usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR k opatreniam vyplývajúcim z celoplošného testovania „Spoločná zodpovednosť“ z 1.novembra 2020 bude návrat detí materskej školy a žiakov I. stupňa do základnej školy prebiehať nasledovne:

            - Pri nástupe do MŠ/ZŠ 3.11.2020 po jesenných prázdninách dieťa/žiak do 10 rokov prinesie podpísané Prehlásenie zákonného zástupcu o bezinfekčnosti dieťaťa: Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_navrat_deti_a_ziakov_do_skoly_po_1_11_2020.pdf, žiak, ktorý dovŕšil vek 10 rokov sa preukáže negatívnym antigénovým alebo PCR testom. Tlačivo si môžete vyzdvihnúť v kancelárii riaditeľky školy v pondelok 2.11.2020 v čase 13:00 - 15:00h. 

            - Ak je dieťa alebo žiak v povinnej 10-dňovej izolácii z dôvodu svojho pozitívneho výsledku alebo pozitívneho výsledku testu člena jeho domácnosti, zákonný zástupca informuje lekára podľa § 1 ods. 2 písm. b) vyhlášky č. 15. Zákonný zástupca oznamuje škole povinnú izoláciu dieťaťa alebo žiaka a informuje, či sa žiak zúčastní dištančného vzdelávania. Ak sa žiak dištančného vzdelávania nezúčastňuje, škola ho eviduje ako neprítomného. Pri návrate do školy po ukončení 10-dňovej povinnej izolácie odovzdáva zákonný zástupca škole potvrdenie od lekára.

            - V prípade, že dieťa/žiak 3.11.2020 nenastúpi do MŠ/ZŠ, rodič o tejto skutočnosti informuje triedneho učiteľa dieťaťa/žiaka a dieťa/žiaka odhlási zo stravy u vedúcej jedálne.

            - Ak má niektorý člen rodiny pozitívny test, celá domácnosť musí ostať v domácej izolácii v zmysle Vyhlášky č. 15 ÚVZ.

            - Ak rodič dieťaťa/žiaka nebol na teste, nemôže vstúpiť do objektu školy. Rodičom vtedy odporúčame nedávať dieťa do MŠ na dobu 10 kalendárnych dní a v prípade ZŠ ospravedlniť žiaka z 5 vyučovacích dní idúcich po sebe (teda 3., 4., 5., 10. a 11. november).

            Ďakujeme vám za spoluprácu a veríme, že spoločnými silami a s potrebnou dávkou trpezlivosti a rešpektu aktuálnu situáciu zvládneme.



        • Nový rozvrh pre dištančné vzdelávanie
          • Nový rozvrh pre dištančné vzdelávanie

          • Žiaci I. stupňa sa učia podľa pôvodného rozvrhu platného od 1.9.2020. 

            Žiaci II. stupňa sa v období od 26.10. do 27.11.2020 budú učiť podľa upraveného rozvrhu - pozri záložka ROZVRH. Výuka na II. stupni bude prebiehať denne v čase 8:25 - 13:00h, pričom sa budú striedať online hodiny s učivom zadávaným cez edupage. Úlohy z výchovných predmetov budú zadávané na týždennej báze nasledovne: pondelok - telesná a športová výchova, utorok - náboženská/etická výchova, streda - výtvarná výchova, štvrtok - technika. Odporúčame, aby sa žiaci prihlasovali na online hodiny (link na online hodinu bude zadaný cez edupage)  aspoň 5 minút vopred.

        • Pravidlá dištančného vzdelávania pre žiakov II. stupňa
          • Pravidlá dištančného vzdelávania pre žiakov II. stupňa

          • Vážení rodičia, milí žiaci.

            Na základe skúseností z jarného prerušenia vyučovania a v súlade s aktuálnymi odporúčaniami a nariadeniami MŠVVaŠ SR sme vypracovali pravidlá pre dištančné vzdelávanie žiakov II. stupňa v období október - november 2020. Pri ich zostavovaní sme brali do úvahy rôzne domáce podmienky a tiež výsledky žiackeho dotazníka zo septembra 2020, v ktorom sme mapovali možnosti online vzdelávania. 

            Žiaci, ktorí majú doma pripojenie na internet, sa budú riadiť týmito pravidlami pre dištančné vzdelávanie:

            podmienky_distancneho_vzdelavania.pdf

            Žiaci, ktorí nemajú doma pripojenie na internet, sa budú riadiť pravidlami pre offline vzdelávanie:

            podmienky_offline_vzdelavania.pdf

            Prosíme vás o spoluprácu a dodržiavanie nastavených podmienok, aby sme spoločne zabezpečili kvalitné vzdelávanie našich detí aj v domácom prostredí.

            V prípade akýchkoľvek otázok či problémov čo najskôr kontaktujte triedneho učiteľa svojho dieťaťa alebo priamo vedenie školy. 

        • Oznam pre rodičov žiakov II. stupňa
          • Oznam pre rodičov žiakov II. stupňa

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že v pondelok 26.10.2020 sa v dopoludňajších hodinách uskutoční pedagogická rada, na  ktorej budú stanovené pravidlá dištančného vzdelávania pre žiakov II.stupňa. Žiaci tento deň využijú na vypracovanie úloh a projektov zadaných v minulom týždni. Online vzdelávanie začneme podľa upraveného rozvrhu od utorka 27.10.2020. O rozvrhu a podmienkach dištančného vzdelávania v období 26.10.2020 - 27.11.2020 vás budeme informovať zajtra popoludní prostredníctvom školskej webstránky a správy cez aplikáciu edupage. Žiadame rodičov, ktorí aplikáciu edupage ešte nevyužívajú, aby v pondelok 26.10.2020 v čase 10:00 - 12:00h kontaktovali triednych učiteľov svojich detí. 

            Ďakujeme vám za spoluprácu.

        • Oznam o termínoch jesenných prázdnin a udelení riaditeľského voľna
          • Oznam o termínoch jesenných prázdnin a udelení riaditeľského voľna

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že na základe rozhodnutia ministra školstva č.2020/17949:1-A1810 zo dňa 23.10.2020 budú v školskom roku 2020/2021 jesenné prázdniny v dňoch 30.10., 2.11., 6.11. a 9.11.2020. 

            Zároveň vám oznamujeme, že riaditeľka školy udeľuje dňa 29.10.2020 všetkým žiakom školy riaditeľské voľno z prevádzkových dôvodov. 

            V týchto dňoch nebude v prevádzke ani materská škola a školský klub detí. 

        • Október - mesiac úcty k starším
          • Október - mesiac úcty k starším

          • Staroba je básnikmi nazývaná aj jeseňou života. Snáď aj preto je mesiac október mesiacom úcty k starším. Každoročne býva zvykom, že si Vás, milí seniori, uctíme kultúrnym programom plným básní, piesní a vďaky za Vašu starostlivosť, múdrosť a lásku, ktorú venujete svojim vnúčatám. Tento rok je však iný ... Prijmite od nás teda aspoň virtuálny pozdrav:

            Milí starí rodičia.

            Ďakujeme Vám za každú radu a pohladenie, za domov, v ktorom vždy nájdeme lásku, pochopenie, istotu a otvorenú náruč. 

            Prajeme Vám veľa zdravia, lásky, spokojnosti a ešte veľa šťastných rokov. 

             

        • 21. október - Deň ľudských úspechov a pokroku
          • 21. október - Deň ľudských úspechov a pokroku

          • 21. októbru a Thomasovi Alva Edisonovi sa pripisuje objav žiarovky - objav, ktorý navždy zahnal tmu a rozžiaril celú planétu... Od čias priemyselnej revolúcie náš život vďaka mnohým objavom a objaviteľom naberá na kvalite, ale aj na tempe. Vedecký a technologický pokrok nám otvára brány do sveta mikroorganizmov i nekonečného vesmíru. Nechajme sa aj my inšpirovať Edisonom, Teslom, madam Curie-Sklodowskou, Einsteinom či Stevom Jobsom. Skúsme prekonávať prekážky, tešme sa aj z malých úspechov, pozerajme sa na svet očami detí a snáď sa nám potom bude zdať krajší a vzácnejší.

             V SR je iniciátorom zavedenia tohto dňa o. z. Happy World Initiative - www.hwi.international

        • Kurz Základy podnikania pre piatakov
          • Kurz Základy podnikania pre piatakov

          • Už niekoľko rokov realizuje na našej škole pani Ing. Anna Šipková zaujímavý kurz - Základy podnikania - určený žiakom 5. ročníka. Jeho cieľom je poskytnúť žiakom praktické informácie o organizácii a fungovaní podniku v systéme slobodného podnikania. Päť hlavných tém: Peniaze, Organizácia, Manažment, Výroba a Marketing poskytne žiakom kontakt medzi ekonomickou teóriou a praktickým svetom ekonomiky a obchodu. Veríme, že získané informácie a skúsenosti vo svojom živote dobre zužitkujú. 

        • Výstava tekvičiek
          • Výstava tekvičiek

          • Ako každý rok aj tento október vestibul našej školy zdobia výtvory mladších žiakov z tekvíc a tekvičiek. Ďakujeme všetkým žiakom, ktorí sa zapojili do súťaže o najkrajšiu tekvičku. Patrí im veľké uznanie a pochvala za originálne nápady. O výherné tekvičky hlasovali žiaci a výsledky hlasovania sú nasledovné: 

            3. miesto: Ondrej Kohút, 6.A  - obrovský svetlonos č. 8

            2. miesto: Nelka Kadlecová, 2.A. - tekvicová krajinka č.7 

            1. miesto: Jakub Vedej, 2.A. - tekvička č.19 Krtko Rudko 

        • Robotika ako hra
          • Robotika ako hra

          • Robotika a umelá inteligencia sú oblasti, ktoré už dnes ovplyvňujú náš život a našu budúcnosť. A ako sa dajú najlepšie zvládnuť základy programovania aj na I. stuspni ZŠ? No predsa hrou s robotom, ktorý dokáže všelijaké kúsky :). 

        • Usmernenie MŠVVaŠ SR platné od 12.10.2020
          • Usmernenie MŠVVaŠ SR platné od 12.10.2020

          • Vážení rodičia!

            Oznamujeme vám, že na základe rozhodnutia krízového štábu a usmernenia MŠVVaŠ SR budú od pondelka 12.októbra 2020 platné v materských a základných školách nasledovné opatrenia:

            - povinnosť nosiť rúško počas celého pobytu v základnej škole pre všetkých žiakov na I. aj II.stupni

            - odporúča sa nosiť rúško počas pobytu v materskej škole aj deťom od 3 rokov

            - zákaz organizovania všetkých mimovyučovacích aktivít: krúžkov, výletov, exkurzií

            Vzhľadom k zhoršujúcej sa epidemiologickej situácii vás žiadame, aby ste svojim deťom zabezpečili dostatočný počet rúšok (minimálne dve na deň) a upozorňovali deti na dôležitosť ich nosenia. 

            Ďakujeme za pochopenie a spoluprácu.


            rozhodnutie_MSVVaS_SR_od_12_10_2020.pdf​​​​​​​

        • Hasičský krúžok
          • Hasičský krúžok

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že hasičský krúžok sa bude konať v stredu 7.10.2020 o 15:30h. Žiaci sa stretnú pred školskou knižnicou.