• Odkaz od školskej psychologičky
          • Odkaz od školskej psychologičky

          • Milí rodičia,
            je v poriadku, keď Vaše dieťa nesplní všetky úlohy.
            Je v poriadku, keď Vy nedokážete všetky úlohy vysvetliť deťom.
            Nehádajte sa kvôli domácim úlohám!
            Namiesto toho buďte pre svoje deti oporou.
            Pomáhajte svojim deťom a povedzte im, že ich ľúbite! 

             

            Milí žiaci,
            je v poriadku, keď nesplníte všetky úlohy na 100%, ALE PRACUJTE ZODPOVEDNE.
            Je v poriadku, keď všetkým úlohám nerozumiete, napíšte svojim učiteľom, určite sa budú snažiť vysvetliť vám to čo najlepšie.
            Nehádajte sa kvôli úlohám so svojimi rodičmi.
            Namiesto toho ich požiadajte o pomoc.
            Počúvajte ich a povedzte im, že ich ľúbite! 

             

            Milí učitelia,
            každé dieťa má momentálne rôznu domácu situáciu a je v poriadku, ak Vám úlohu neodovzdá v daný deň, dajte im dostatok času.
            Ak dieťa úlohe nerozumie, pomôžte mu.
            Snažte sa vyhnúť zlému hodnoteniu, komunikujte so žiakom.
            Buďte empatickí, trpezliví, ľudskí (aj keď viem, že takí ste)
            Pochváľte ich.

             

            Situácia pominie a my si nebudeme pamätať, ako sme učili, čo sme učili, akú známku sme dostali, ale budeme si pamätať AKO SME SA CÍTILI. Verte mi, že každý sa chce cítiť milovaný, pochopený a v bezpečí.

        • DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE PRE RODIČOV
          • DÔLEŽITÉ INFORMÁCIE PRE RODIČOV

          • Vážení rodičia!

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR na základe zasadnutia krízového štábu vydalo nasledovné usmernenia týkajúce sa vyučovania na základných školách:

            1. Výchovno-vzdelávací proces na základných školách a v predškolských zariadeniach sa naďalej prerušuje od 30.marca 2020 do odvolania.

            2. Celoslovenské testovanie žiakov T9 - 2020, ktoré sa malo konať v stredu 1.apríla 2020, je zrušené.

            3. Prihlášky na stredné školy a odborné učilištia sa v tomto školskom roku podávajú v termíne do 15. mája 2020 bez potvrdenia od lekára.

            4. Prijímačky na stredné školy a odborné učilištia sa uskutočnia v termíne do 30.06.2020.

            5. Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ má byť vykonaný v termíne 15. - 30.apríla 2020 bez prítomnosti detí.

            Na našej škole sa zápis žiakov do 1. ročníka uskutoční v piatok 17. apríla 2020 v čase od 9:00h do 17:00h. Na zápis príde IBA RODIČ BEZ DIEŤAŤA, je potrebné si priniesť občianske preukazy oboch rodičov a rodný list dieťaťa. Aby deti neboli úplne ochudobnené o zážitok zo zápisu, rodičia pre ne dostanú upomienkové predmety. Pre rodičov, ktorí sa v deň zápisu z akýchkoľvek dôvodov nebudú môcť dostaviť do budovy školy, bude možné realizovať zápis dieťaťa do 1. ročníka aj elektronicky - bližšie informácie k tejto forme zápisu zverejníme na webstránke školy dva týždne pred termínom zápisu.

            6. Zápis detí do materskej školy bude prebiehať v termíne od 30.4.2020 do 31.05.2020, taktiež bude možné realizovať zápis elektronicky, bližšie informácie k zápisu detí do materskej školy zverejníme na webstránke našej školy najneskôr 27.04.2020.

             

            Taktiež vám oznamujeme, že vedenie školy vám bude počas prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu k dispozícii v budove školy každý piatok v čase 9:00 - 14:30h.

        • Niečo špeciálne pre talentovaných žiakov :)
          • Niečo špeciálne pre talentovaných žiakov :)

          • Zatvorené školy? Zostaň doma a študuj na DUK Online špeciál


            Deti do školy ísť nemôžu – no vedomosti môžu prísť za nimi. IT spoločnosť DATALAN ako realizátor Detskej Univerzity Komenského Online sprístupňuje školákom 44 zaujímavých a inšpiratívnych videoprednášok. V nich zdieľali svoje znalosti slovenskí aj zahraniční prednášajúci za ostatných päť ročníkov DUK, ktorú organizuje Divadlo Aréna s Univerzitou Komenského v Bratislave.


            Projekt s názvom Detská Univerzita Komenského Online špeciál (DUK Online špeciál) začína 23. marca, je bezplatný a prístupný deťom na celom Slovensku jednoducho cez počítač, tablet, či smartfón. Na všetky školopovinné deti čaká množstvo cenných poznatkov a na tie najúspešnejšie z každého kraja aj lákavé ceny.

            Spoločnosť DATALAN, slovenský líder v oblasti informačných technológií, je dlhoročný partner letnej Detskej Univerzity Komenského. Každé leto sprostredkúva deťom obsah prednášok cez platformu www.dukonline.sk Teraz sa rozhodol v spolupráci s Divadlom Aréna školákom znovu otvoriť desiatky videoprednášok a pomôcť im tak zmysluplne využiť čas, ktorý musia aktuálne tráviť doma. „Keďže je veľmi pravdepodobné, že deti zostanú v súvislosti s opatreniami vlády na zabránenie šíreniu koronavírusu COVID-19 ešte nejaký čas mimo škôl, odkázané na homeschooling, chceme pomôcť im, rodičom aj učiteľom,“ vysvetlil myšlienku realizovať takúto aktivitu aj počas školského roka generálny riaditeľ DATALANu Marek Paščák. DUK Online špeciál  bude pre deti prístupná až do 3. mája a počet detí je vďaka online forme neobmedzený. Projekt Zostaň doma a študuj na DUK Online špeciál umožní deťom sa nielen dozvedieť mnohé nové poznatky a netušené fakty, ale zároveň svojím úsilím zabojovať o výhru zaujímavej ceny – smarthodinky Xiaomi Amazfit, ktoré ich dokážu motivovať hýbať sa aj v domácej karanténe.  

            Univerzita otvorená pre deti z celého Slovenska

            Na DUK Online špeciál sa školáci môžu pripojiť bez registrácie. Stačí vyplniť test, zadať v skúšobnom kvíze svoj e-mail a študent je zapojený. Deti budú mať postupne, v týždňových intervaloch, dostupných 5. ročníkov DUK Online špeciál – spolu až 44 zaujímavých videoprednášok. Štúdium je bezplatné a dostupné prakticky odkiaľkoľvek, z celého Slovenska ale aj pre deti za hranicami. Stačí kliknúť na www.dukonline.sk. Súčasťou každej prednášky je skúšobný online kvíz, deti si tam môžu svoje novonadobudnuté znalosti hneď otestovať.

            Profesori prednášky prispôsobili deťom základných škôl, ktoré sa dozvedia napríklad to, prečo potrebujeme dýchať, prečo je stres zlý aj pre baktérie, prečo môžu policajti nasadzovať putá, alebo prečo lietadlo nespadne.
            Školáci si môžu vybrať ľubovoľný deň či čas, kedy si v rámci otvoreného ročníka tú-ktorú prednášku vypočujú a vyplnia test.

            Po štúdiu získajú deti diplom absolventa DUK Online špeciál. Pravidlá štúdia nájdu na www.dukonline.sk Svojím vzdelávaním sa zároveň súťažia o výhru. „Na záver vyhlásime a odmeníme jedného víťaza z každého samosprávneho kraja na Slovensku, ktorý úspešne zvládol najviac testov. V prípade rovnosti rozhodne žrebovanie,“ spresnil Marek Paščák, ktorý sa sám ako otec štyroch detí na túto online univerzitu teší.


            Pre viac informácií kontaktujte:
            Ivana Dorozlo, Marketing Director, DATALAN
            ivana_dorozlo@datalan.sk

        • Učíme na diaľku
          • Učíme na diaľku

          • Vážení rodičia.

            Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu pripravuje pre učiteľov aj rodičov internetový portál www.ucimenadialku.sk, na ktorom postupne nájdete všetky potrebné informácie o digitálnom vzdelávaní v domácom prostredí, linky na digitálny vzdelávací obsah pre I. aj II. stupeň ZŠ, nové termíny týkajúce sa školstva a odpovede na rôzne otázky a situácie, ktoré nám prináša súčasná situácia. Všetky aktuálne informácie vám budeme aj naďalej poskytovať aj na webstránke našej školy.

             

            Bezplatne tiež môžte využívať portál www.alfbook.sk, na ktorom si deti môžu formou rôznych testov a aktivít zopakovať učivo. Heslo: ucimesadoma. 

             

            V blízkej dobe obdržíte od triednych učiteľov svojich detí informácie o spôsobe hodnotenia a známkovania práce a vedomostí žiakov počas trvania prerušenia výchovno-vzdelávacieho procesu a domáceho vzdelávania.

            Veríme, že si postupne vy i vaše deti zvykáte na novú situáciu a spoločne zdarne zvládneme zvyšok školského roka. Ďakujeme vám, že zodpovedne pristupujete k zadávaných úlohám a pomáhate svojim deťom napredovať aj za takýchto sťažených podmienok. V prípade akýchkoľvek otázok alebo problémov kontaktujte triednych učiteľov svojich detí alebo vedenie školy.

        • ČO TERAZ? - linky a rady na domáce vyučovanie a pomoc rodičom
          • ČO TERAZ? - linky a rady na domáce vyučovanie a pomoc rodičom

          • Na situáciu, v ktorej sa dnes nachádzame zareagovali aj viaceré médiá, ktoré ponúkajú deťom rôzne výchovno-vzdelávacie programy.

            Žiakom prvého stupňa ponúka televízna stanica DVOJKA každý pracovný deň o 9:15 program s názvom Školský klub – hodinka z triedy bez kriedy. Jedná sa o zábavný program, ktorý prierezovo zastrešuje viaceré predmety a deti sa doň môžu aktívne zapájať prostredníctvom plnenia viacerých výziev a ich fotodokumentáciou.

            RTVS taktiež umožnila na svojej webovej stránke www.rtvs.sk/rozpravky  pozeranie všetkých doposiaľ odvysielaných dielov animovaných večerníčkových seriálov Mimi a Líza, Drobci, Websterovci a Tresky plesky. Tieto rozprávky a ďalšie iné tiež môžete deťom ponúknuť vo forme rozhlasových hier, ktoré nájdete na https://www.rtvs.sk/radio/archiv/extra/rozpravky .

            So zaujímavým programom s názvom Prečítam ti rozprávku prichádza kníhkupectvo Martinus. Na svojom YouTube kanáli pravidelne zverejňuje o 19:00 video, v ktorom známa osobnosť slovenského kultúrneho života číta deťom rozprávku.

            https://www.youtube.com/watch?v=7NBQ4NCjKP8&list=PLVPyGLwYUZC31xLfifXhqkzOAygR1d9kp

             

            Pre starších žiakov ponúka televízna stanica TROJKA každý pracovný deň o 9:30  cyklus povinnej literatúry. Snaží sa tak žiakom priblížiť diela, ktoré sú súčasťou napríklad aj maturitných skúšok. RTVS ponúka okrem vzdelávania aj pôvodné rozhlasové a dokumentárne hry, rozhlasové adaptácie či dramatizácie prozaických diel z produkcie Odboru literárno-dramatickej tvorby, ktoré nájdete na https://www.rtvs.sk/radio/archiv/extra/rozhlasove-hry .

             

            Pre rodičov je zriadená bezplatná linka, kde odborníci poskytujú krízovú psychologickú či špeciálnopedagogickú intervenciu pre rodičov s deťmi, aj pre tínedžerov, ktorí sa v týchto dňoch ocitli v náročnej, či nepriaznivej sociálnej situácii. Taktiež je k dispozícii aj mailová adresa slúžiaca rodičom koronavirus@vudpap.sk

            Bezplatná telefónna linka  0800 864 833 funguje v čase od 9:00 -18:00.

             

            Ako o koronavíruse hovoriť s deťmi ?

            Národný ústav detských chorôb pripravil cielenú kampaň pre deti a aj pre rodičov. NÚDCH pripravili tri videa, ktoré zverejnil na sociálnych sieťach.

            V prvom videu neurochirurg učí svojho malého kamaráta, ako si správne umyť ruky.

            https://www.facebook.com/nudch.eu/videos/599576137572982/

            Druhé video je pripravené v štýle deti-deťom, kde opäť deti sa vhodnou formou rozprávajú o korona víruse a o základných opatreniach, ktoré treba dodržiavať.

            https://www.facebook.com/nudch.eu/videos/247648692927258/

            Tretie video je venované rodičom. Prednostka najväčšej detskej kliniky na Slovensku Ľudmila Podracká v ňom vysvetľuje, ako treba s deťmi hovoriť o víruse, ale aj o tom, prečo musia ostať doma a čo ich čaká.

            https://www.facebook.com/nudch.eu/videos/810507782765906/

             

            Prikladám tiež link na stiahnutie veľmi praktického pracovného zošita na prácu s deťmi pri rozhovore o Korona víruse. Majú priestor položiť otázky, vyjadriť emócie, hnev, ale aj zmapovať svoje zdroje a copingové stratégie na zvládnutie strachu a hnevu. Všetko detskou rečou.

            http://dietaaja.sk/wp-content/uploads/2020/03/Ahoj-ja-som-Korona.pdf

             

            Mgr. Erika Škopek

          • Ako zvládnuť súčasnú situáciu - odporúčania školskej psychologičky

          • Aktuálna situácia nás prinútila zostať v našich domovoch. Je to čas, ktorý môžeme venovať svojim deťom, ale nesmieme pri tom zabúdať na seba. Je veľmi dôležité deťom vysvetliť, prečo sú školy zatvorené. Povedať im, že aj v ostatných krajinách sa deti teraz učia doma a nesmú sa s nikým stretávať. Je potrebné deťom vysvetliť, že nemajú prázdniny, ale učiť sa musia doma. Z toho dôvodu je nutné si s deťmi vytvoriť rutinu. Štruktúra dňa zabezpečuje dieťaťu pocit bezpečia. Predídeme tak tomu, aby sa dieťa cítilo neisté či malo pocit, že stráca kontrolu a život sa vymyká spod rúk. Určite si, kedy treba ráno vstať. Keďže je škola zatvorená, môžete si dopriať spánok aj do ôsmej. Je však potrebné, aby dieťa nechodilo spať neskoro večer. Dostatok spánku totiž znamená lepšie fyzické aj psychické fungovanie.

            Učeniu, respektíve úlohám, ktoré vám pani učiteľky posielajú, venujte čas v dopoludňajších hodinách. Je dôležité zachovať rovnakú schému fungovania, ako keď deti navštevujú školu. Po ukončení jednotlivých úloh doprajte dieťaťu prestávku. Ale iba krátku, ktorá je určená na napitie sa, návštevu toalety alebo vystretie si chrbtu. Nie je vhodné, aby sa počas prestávky medzi jednotlivými úlohami alebo pracovnými listami venovalo dieťa hraniu,  alebo pozeraniu televízora. Takéto aktivity počas učenia negatívne vplývajú na motiváciu a sústredenie dieťaťa. Nezabúdajte ani na domáci telocvik. Športom sa pozdvihne duch, rozprúdi krv a dvihne nálada. V domácom prostredí si pustite hudbu a zatancujte si. Pomôckou vám môžu byť rôzne videá na internete s cvičením pre deti. Dvor je v tomto slnečnom počasí veľkou záchranou. Môžete sa s deťmi hrať rôzne loptové hry, opäť vytiahnuť trampolínu alebo ich pokojne zapojiť do starostlivosti o záhradu. Deti zapájajte aj do domácich prác, ako je varenie či upratovanie.

            Teraz je ten správny čas vytiahnuť rôzne spoločenské hry, puzzle či skladačky. Je však dôležité zachovať deťom aj sociálny kontakt s kamarátmi. S priateľmi sa síce stretávať nemôžu, ale prostredníctvom telefónu, skype alebo messengeru môžu svoju potrebu sociálneho kontaktu nasýtiť. Pozor, je dôležité, aby deti netrávili na internete väčšinu dňa. Zadajte si presne, koľko času majú vaše deti v tieto dni tráviť na internete a koľko pozerať televíziu. Vzhľadom k tomu, že dieťa nie je malý dospelý a nedokáže na základe životných skúseností spracovať niektoré informácie tak ako my, vyvarujte sa pozeraniu televíznych novín v prítomnosti dieťaťa. Deň odporúčam ukončiť čítaním kníh. Nemusíte čítať dieťaťu vy, môže čítať dieťa vám.

            A v neposlednom rade „ponorkový“ syndróm nie je choroba, ale signál, že je čas na zmenu. A do popredia vystupuje pravdepodobne nenaplnená potreba osobného priestoru. Tak ako vy potrebujete svoj osobný priestor, tak isto ho potrebuje aj vaše dieťa. Využite chvíle, kedy je dieťa zaujaté činnosťou a venujte priestor aj sami sebe, dajte si navzájom pauzu. Venujte si aspoň hodinu denne, kedy sa budete venovať vy svojim záľubám. Nie je to dôležité iba pre vás, ale pre fungovanie celej domácnosti.

        • Zabezpečenie štúdia žiakov počas prerušenia prevádzky školy
          • Zabezpečenie štúdia žiakov počas prerušenia prevádzky školy

          • Vážení rodičia.

            V súlade s usmernením ministerky školstva, vedy, výskumu a športu SR zo dňa 12.marca 2020 škola počas nariadeného prerušenia prevádzky zabezpečí samoštúdium žiakov zadávaním úloh prostredníctvom mobilnej aplikácie Edupage. Žiadame rodičov a starších žiakov, ktorí doposiaľ aplikáciu nepoužívali a nedali škole svoj e-mailový kontakt, aby tak urobili prostredníctvom triednych učiteľov svojich detí najneskôr do soboty 14.marca do 16:00h. 

            Doplnkové učebné materiály:

            Anglický jazyk  - slovná zásoba:

            Aplikácia wocabee.app bude pre učiteľov aj všetkých žiakov našej školy v období od 14.3.2020 do 14.04.2020 prístupná bezplatne

            I.stupeň: 

            V súvislosti s aktuálnym prerušením vyučovania v školách portál Kozmix ponúka všetkým učiteľom, žiakom a ich rodičom bezplatný prístup k vzdelávacím materiálom na portáli Kozmix.sk, kde nájdete tisícky interaktívnych aktivít z 10 školských predmetov pre 1.stupeň ZŠ, predovšetkým zo slovenského jazyka a matematiky. Okrem toho deťom ponúka zábavné príbehy doplnené o hravé úlohy.

            Ako na to?

            1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do existujúceho účtu na moj.kozmix.sk
            2. Pre sprístupnenie vzdelávacieho obsahu použite Aktivačný kódskolazdomu
            3. Využívajte bezplatný vzdelávací obsah, ktorý je dostupný do 15. 4. 2020

            II.stupeň

            V súvislosti s aktuálnym prerušením vyučovania v školách ponúka internetový portál FenomenySveta.sk všetkým učiteľom, žiakom a ich rodičom bezplatný prístup k vzdelávacím materiálom. Na portáli sa nachádza viac ako 500 videí a 1500 interaktívnych aktivít  od BBC.

            Ako na to?

            1. Vytvorte si používateľský účet, resp. prihláste sa do existujúceho účtu na fenomenysveta.sk

            2. Pre sprístupnenie vzdelávacieho obsahu použite Aktivačný kódskolazdomu 

            3. Využívajte bezplatný vzdelávací obsah, ktorý je dostupný do 15. 4. 2020

        • PRERUŠENIE PREVÁDZKY ŠKOLY A ŠKOLSKÝCH ZARIADENÍ
          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY ŠKOLY A ŠKOLSKÝCH ZARIADENÍ

          • Ministerka školstva, vedy, výskumu a športu SR podľa ustanovenia §3 ods. 8 vyhlášky č.231/2009 Z. z. Ministerstva školstva SR o podrobnostiach a organizácii školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách v dôsledku ohrozenia života a zdravia detí, žiakov alebo zamestnancov škôl a školských zariadení na základe rozhodnutia hlavného hygienika a záverov Ústredného krízového štábu, ktoré je zapríčinené šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 prerušuje vyučovanie na školách a školských zariadeniach v období od 16. marca 2020 do 27. marca 2020 vrátane. Riaditelia zabezpečia podľa podmienok a možností samoštúdium žiakov prostredníctvom elektronickej komunikácie s pedagogickými zamestnancami školy. Termíny prijímacích skúšok na stredné školy na overenie špeciálnych schopností, zručností alebo nadania sa presúvajú na obdobie od 30.marca 2020 do 30.apríla 2020. Testovanie žiakov 9. ročníkov základných škôl sa uskutoční v pôvodnom termíne, t.j. 1.apríla 2020.

        • PRERUŠENIE PREVÁDZKY ZŠ A MŠ
          • PRERUŠENIE PREVÁDZKY ZŠ A MŠ

          • Vážení rodičia!

            Na základe Príkazu starostky obce Slatina nad Bebravou č. 1/2020 k preventívnym opatreniam v súvislosti so šíriacim sa koronavírusom: prikaz_starostky_1-2020.pdf vám oznamujeme, že ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou v dňoch 12. - 13.03.2020 prerušuje výchovno-vzdelávací proces v základnej aj materskej škole aj prácu vo všetkých školských zariadeniach. Pre získanie aktuálnych informácií pravidelne sledujte webstránku školy.

        • Informácia o možnosti uzavretia školy a školských zariadení
          • Informácia o možnosti uzavretia školy a školských zariadení

          • Vážení rodičia.

            Vzhľadom k vývoju situácie ohľadom šírenia koronavírusu na Slovensku si vás dovoľujeme predbežne upozorniť na možnosť uzavretia základnej aj materskej školy v dňoch 12. – 13.03.2020 (štvrtok a piatok). Aktuálne informácie o uzavretí školy a školských zariadení budeme včas zverejňovať na webstránke školy skolaslatina.edupage.org. Z uvedeného dôvodu vás žiadame, aby ste si na tieto dni predbežne zabezpečili dozor nad maloletými deťmi. Podľa usmernenia MŠVVaŠ SR sa neodporúča nechávať deti u starých rodičov, ktorí sú z hľadiska šírenia vírusu najohrozenejšou skupinou obyvateľstva. Ďakujeme za pochopenie.

        • Usmernenie MŠVVŠ SR č.2 k šíreniu koronavírusu
          • Usmernenie MŠVVŠ SR č.2 k šíreniu koronavírusu

          • MŠVVŠ SR s okamžitou platnosťou ruší všetky zájazdy, exkurzie a študijné pobyty žiakov a študentov do zahraničia. Dôrazne neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska. MŠVVŠ SR dôrazne apeluje na rodičov, ktorí sa sami alebo s deťmi vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, ale aj všetkých tých, ktorí používali na presuny medzinárodné letiská, aby po návrate domov zvážili nástup svojho dieťaťa do školy tak, aby nebolo ohrozené zdravie ostatných detí a zamestnancov školy.

            Zároveň odporúčame riadiť sa usmerneniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva, najmä dbať o dôkladnú hygienu

             

            - umývajte si ruky teplou vodou a mydlom, pred aj po jedle

            - na utretie rúk používajte iba vlastný uterák alebo papierové vreckovky

            - ak máte možnosť , používajte na ruky bezoplachovú dezinfekciu alebo dezinfekčné vlhčené obrúsky

            vyhýbajte sa dotyku očí, nosa i úst neumytými rukami,

            - zakrývajte si nos a ústa pri kašľaní a kýchaní jednorazovou papierovou vreckovkou a následne ju okamžite zahoďte do koša,

            - vyhýbajte sa blízkemu kontaktu s ľuďmi, ktorí javia príznaky nádchy alebo chrípky,

            - nepodávajte si ruky, 

            - nepoužívajte cudzí mobil ani cudzie školské pomôcky

            - na pitie používajte iba vlastný pohár alebo vlastnú fľašu

            - pokiaľ to nie je nutné, nenavštevujte zariadenia, kde sa zdržuje vyšší počet ľudí - nákupné centrá, kiná, reštaurácie

            - ak ste nachladnutí, máte zvýšenú teplotu alebo pociťujete iné príznaky bežnej chrípky, ostaňte doma.

        • Zrušenie hromadných podujatí
          • Zrušenie hromadných podujatí

          • V zmysle Verejnej vyhlášky úradu verejného zdravotníctva SR zo dňa 9.3.2020 je fyzickým i právnickým osobám zakázané organizovať hromadné podujatia športovej, kultúrnej, spoločenskej či inej povahy v termíne od 10.03.2020 do 23.03.2020. V súlade s touto vyhláškou a odporúčaním RÚVZ Trenčín oznamujeme rodičom, že škola ruší Deň otvorených dverí, ktorý sa mal konať 21.03.2020 aj Plavecký výcvik pre 2. - 4. ročník, ktorý sa mal konať v termíne 23.- 27.03.2020. 

        • DARUJME NAŠIM DEŤOM 2% Z DANE
          • DARUJME NAŠIM DEŤOM 2% Z DANE

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy.

            Obraciame sa na Vás s prosbou o podporu našej školy a jej ďalšieho rozvoja formou darovania 2% z dane. V týchto dňoch budú vašim deťom rozdané tlačivá Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby. Budeme veľmi radi, ak ich vypíšete a odovzdáte na ekonomickom oddelení vášho pracoviska prípadne odovzdáte u nás v škole. Pomôžete tak zlepšiť materiálne vybavenie našej školy a zabezpečíte našim deťom viac možností na rozvoj. ĎAKUJEME! 

        • Hasičský krúžok
          • Hasičský krúžok

          • Vážení rodičia.

            Oznamujeme vám, že stretnutie hasičského krúžku bude vo štvrtok 12.03.2020 o 15:30h. Zraz žiakov je pred školou.