• Projekt SADOVO
          • Projekt SADOVO

          • V dňoch 12.-14.10. sa žiaci 9. ročníka, Šimon Krupa a Jozef Matias spolu s pedagógmi  zúčastnili vzdelávacieho kurzu zameraného na poznávanie a ochranu starých odrôd jabloní a hrušiek. Vzdelávanie bolo súčasťou projektu SADOVO, do ktorého je naša škola zapojená a ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o význame a ochrane starých krajových odrôd ovocia. Na vzdelávaní žiaci s pomocou významného českého pomológa Ondřeja Dovalu určovali vzorky odrôd z nášho regiónu, učili sa o význame zachovavania starých odrôd pre človeka, krajinu a biodiverzitu a tiež si prakticky vyskúšali ako správne zasadiť strom a ker. Na záver vzdelávania žiaci pripravovali aktivity pre žiakov na oslavu jesenných plodov tzv.PLODOBRANIE. Plodobranie čaká aj nás v mesiaci november, keď si vysadíme staré odrody jabloní, hrušiek a kríkov v našom areáli.

          • Detská Univerzita Komenského

          • Gratulujeme Absolventovi tohtoročnej Detskej Univerzity Komenského: Žiakovi 4.ročníka Leonardovi Kopčanovi za úspešné absolvovanie 6 prednášok a testov

          • Živá knižnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Živá knižnica.

            Úžasná detská spisovateľka Gabriela Futová prilákala našich čitateľov (žiakov štvrtého a piateho ročníka) do mestskej knižnice na besedu. Dozvedeli sa množstvo zábavných historiek o spisovateľke ale aj o jej 30 knihách. Na záver im podpísala zakúpené knihy, tak im prajeme zábavné čítanie .

        • Beseda s policajtom
          • Beseda s policajtom

          • V piatok 30.09.2022 mali žiaci I.stupňa besedu s policajtom, na ktorej sa dozvedeli viac o úlohách policajného zboru, výbave policajta a jeho zručnostiach.

            Za besedu ďakujeme pánovi Jozefovi Janechovi.

        • Stolný tenis nás baví
          • Stolný tenis nás baví

          • V pondelok 19.septembra nás pán Kern a reprezentanti zo stolnotenisového klubu v Slatinke nad Bebravou oboznámili so základnými pravidlami hry stolného tenisu a predviedli nám krátku exhibíciu. Žiaci si mohli zahrať aj s ping-pongovým robotom či vyskúšať rôzne súťaže. 

            Ďakujeme za športové dopoludnie. 

          • Výstava tekvičiek a svetlonosov

          • V piatok, 30.9.2022, sa vo vstupnej chodbe do budovy našej školy bude konať výstava svetlonov. Všetci žiaci, ktorí majú záujem na výstave svoje diela predstaviť, ich môžu priniesť ráno pred vyučovaním. Fantázia nemá hranice. Tie najkrajšie výtvory budú odmenené :)  

          • 1.odd skautov a skautiek Slatina nad Bebravou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 1.odd skautov a skautiek Slatina nad Bebravou.

            Skautov sú dnes na Slovensku tisíce a oduševnene nám budú rozprávať, čo skauting znamená a aké je to skvelé. I do našej školy prišla dňa 9.9. 2022 trojica skautov v zložení Roman Marko, vedúci miestneho skautského oddielu a jeho pomocníčky Bianka a Kajka, aby nám ich činnosť priblížili. Deti so záujmom počúvali ako v rovnošatách pochodujú po lese, zbierajú bobríkov odvahy, aké odznaky získavajú za svoje neraz ťažké výzvy. Za životom skautov a rovnošatou sa toho skrýva ďaleko viac ako len spánok v lese na ihličí a udržiavanie ohňa, ide hlavne o hodnoty, na ktoré sa v dnešnom svete často zabúda. V podobnom duchu sa niesla diskusia žiakov so skautmi, ba zahrali sa i niekoľko zaujímavých hier a v závere každé dieťa iste potešil zaslúžený cukríkový dážď. Všetky deti boli pozvané do skautského oddielu, ktorý sa stretáva každú sobotu v skautskej klubovni v budove pošty v Slatine nad Bebravou.

        • Exkurzia Po stopách skla
          • Exkurzia Po stopách skla

          • V piatok 9.9.2022 sa žiaci 7. - 9. ročníka zúčastnili exkurzie, ktorá bola zameraná na oboznámenie sa s ručnou i priemyselnou výrobou skla, vlastnosťami skla a možnosťami jeho využitia.

            Našou prvou zastávkou bol sklársky skanzen vo Valaskej Belej, kde nám sklársky majster pán Dolinaj ukázal rôzne spôsoby výroby a úpravy skla a priblížil nám tiež históriu sklárstva na území Slovenska. 

            Naša exkurzia ďalej pokračovala vo firme Bricol v Hornom Srní, kde mali žiaci možnosť vidieť a zažiť, ako funguje moderná spoločnosť obchodujúca so sklenými obalovými materiálmi. Zoznámili sa s rôznymi pracovnými pozíciami, spôsobom fungovania firmy, metódami stanovenia ceny výrobku i spôsobom maloobchodného a veľkoobchodného predaja. 

            Veríme, že si žiaci z exkurzie odniesli pekné zážitky i cenné informácie.

        • Zelená otvoreným školám
          • Zelená otvoreným školám

          • Podmienky pre bezpečný návrat žiakov do školy:

            1. Pri nástupe do školy rodič predkladá triednemu učiteľovi Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti a to buď elektronicky pomocou mobilnej aplikácie edupage (Žiadosti/vyhlásenia - Pridať žiadosť/vyhlásenie-Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti-Vybrať dátum-Podať žiadosť/Vyhlásenie) alebo v papierovej forme (formulár nájdete tu: Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_09_2022.pdf alebo pri vstupe do školy).

            Toto vyhlásenie predkladá rodič  tiež po každom prerušení dochádzky žiaka do školy  v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní.

            2. Pred nástupom do školy sa rodičom odporúča otestovať žiaka na prítomnosť ochorenia Covid-19 využitím domáceho samotestu (Navod_na_domace_samotestovanie_antigenovym_testom.pdf). 

            Domáce samotestovanie žiakov je dobrovoľné a rodič už nie je povinný nahlasovať vykonanie testu.

            3. Prekrytie horných dýchacích ciest pre žiakov ani zamestnancov školy nie je povinné. 

            Žiaci a zamestnanci školy sú však povinní nosiť respirátor alebo rúško 5 dní po ukončení izolácie v prípade pozitívneho testu na Covid-19 (neplatí pre deti do 6 rokov). V prípade zníženej imunity alebo v rámci prevencie pred ochorením je nosenie rúška odporúčané a dobrovoľné.

            4. Rodič môže bez lekárskeho potvrdenia ospravedlniť neprítomnosť svojho dieťaťa v škole zo zdravotných dôvodov najviac na 5 po sebe idúcich vyučovacích dní (u predškolákov najviac na 7 po sebe idúcich vyučovacích dní).

            5. V základnej aj materskej škole sa bude vykonávať ranný filter. Dieťaťu s príznakmi vírusového ochorenia nebude umožnený vstup do školy a bude odovzdané rodičovi.


            Ďakujeme vám za pochopenie a spoluprácu!

        • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023
          • Slávnostné otvorenie školského roka 2022/2023

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Oznamujeme Vám, že v pondelok 5.9.2022 o 8:00h slávnostne otvoríme nový školský rok 2022/2023.

            Slávnostné otvorenie sa v prípade pekného počasia uskutoční na asfaltovom ihrisku za školou a v prípade nepriaznivého počasia na hlavnej chodbe na 1.poschodí.

            Žiaci pôjdu domov o 9:50h, v prvý deň nebude v prevádzke školská jedáleň ani školský klub detí.

            Materská škola bude v plnej prevádzke od 5.9.2022.

            Tešíme sa na Vás!