• DARUJME 2% DANE NAŠIM DEŤOM
          • DARUJME 2% DANE NAŠIM DEŤOM

          • Vážení rodičia, starí rodičia, priatelia školy.

            Obraciame sa na Vás s prosbou o podporu našej školy a jej ďalšieho rozvoja formou darovania 2% z dane. Stačí málo: vypísať tlačivo Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane: vyhlasenie_o_poukazani_2_dane_2022_Bebrava.pdf a odovzdať ho na ekonomickom oddelení vášho pracoviska, prípadne našej pani ekonómke aj s potvrdením o zaplatení dane. Pomôžete tak zlepšiť materiálne vybavenie našej školy a zabezpečíte našim deťom viac možností na rozvoj. 

            ĎAKUJEME :)

        • MAREC - MESIAC KNIHY
          • MAREC - MESIAC KNIHY

          • V rámci dňa mesiaca knihy, ktorý sa uskutočnil 31.3. pripravili žiaci 5. - 9. ročníka na hodinách SJL bohatý program. Žiaci 5. a 7. ročníka zahrali bábkové divadlo pre prvákov a škôlkárov. Žiačky 6. ročníka predstavovali mladším spolužiakom knihy, ktoré prečítali. Žiaci 8. a 9. ročníka si pripravili rôzne hravé aktivity a tvorivé dielne, kde si mohli žiaci vyrobiť vlastnú postavičku do divadielka. Dievčatá a chlapci  7. a 8. ročníka predstavili sci-fi a fantasy literatúru. Počas celého programu si všetci mohli vyskúšať ušiť nové obaly na staré knihy a tiež si požičať knihu od svojich spolužiakov. Na záver sme v areáli školy osadili školskú knižnú búdku, ktorá bude slúžiť na požičiavanie a výmenu kníh. Za prvé darované knižky do knižnej búdky ďakujeme Matejovi Nedasovi, Leovi Kopčanovi a Timovi Hlockému zo 4.A :).

             

        • Deň vody v našej škole
          • Deň vody v našej škole

          • Voda človeka sprevádza počas celého života, považujeme ju za samozrejmú, ale v posledných rokoch v dobe klimatických zmien zisťujeme, aká je vzácna. Práve tento fakt sme si dňa 28. marca pripomenuli pri príležitosti nedávneho Svetového dňa vody. Deň vody na našej školy sa začal rozhlasovou reláciou. Následne sme sa presunuli k neďalekému prameňu Vrchovište, najvýdatnejšiemu prírodnému zdroju pitnej vody na Slovensku, kde nám pán Ing. Michalides názorne ukázal a vysvetlil, ako sa voda z prameňa dostane až k nám. Práve voda z nášho regiónu je základom existencie pre viac ako 100tisíc ľudí z Ponitria, ktorí ju dennodenne pijú. Žiaci 1. aj 2. stupňa našej školy tu mali jedinečnú možnosť s rešpektom sledovať mohutný prúd vody, jej čistotu a nekonečnú silu. Cítili sa ako v naozajstnom chráme pani Vody. Ďakujeme Západoslovenskej vodárenskej spoločnosti za umožnenie tejto exkurzie a pánovi Ing. Michalidesovi za hodnotnú prednášku. Deň vody na škole ešte neskončil a pokračoval zaujímavými aktivitami. Z detí sa stali vedeckí bádatelia, ktorí skúmali vlastnosti vody, pozorovatelia života nad i pod hladinou vody, potešilo ich literárne okienko na danú tému či matematické vodné úlohy. Tiež sme si vzali inšpiráciu od rastlín, ktoré dokážu s vodou výborne hodpodáriť. O vode sa dá totiž učiť hravo, zaujímavo a jej dôležitosť si tak môžeme pripomínať na každom vyučovacom predmete. 

        • Exkurzia - prameň Vrchovište
          • Exkurzia - prameň Vrchovište

          • V utorok 28.3.2023 sa žiaci školy zúčastnia exkurzie - prameň Vrchovište v Slatinke nad Bebravou s odborným výkladom zamestnanca ZSVS. Vzhľadom k počasiu je potrebné sa teplo obliecť, vhodne obuť a vziať si aj dáždnik alebo pršiplášť. 

            Vyučovanie na II.stupni sa skončí po 5.vyučovacej hodine.

        • Riaditeľské voľno z dôvodu Testovania 9 2023
          • Riaditeľské voľno z dôvodu Testovania 9 2023

          • Vedenie ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou oznamuje, že z dôvodu organizačného zabezpečenia celoslovenského testovania žiakov 9.ročníka T9 2023 udeľuje žiakom 7. a 8. ročníka riaditeľské voľno dňa 22.03.2023 (streda). Ostatné ročníky sa učia podľa platného rozvrhu, v prevádzke budú aj všetky školské zariadenia.

        • Máme tu marec - mesiac knihy
          • Máme tu marec - mesiac knihy

          • V tomto mesiaci sa trochu viac ako inokedy zameriavame na pestovanie kladného vzťahu detí k literatúre, ku knihám. Pri tejto príležitosti učitelia pre žiakov pripravujú množstvo aktivít a projektov. Ich cieľom je vzbudiť u nich záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu. 

            Jednou z takýchto aktivít bude aj VEĽKÁ KNIŽNÁ VÝMENA, ktorá sa uskutoční v piatok 31.3.2023

            Preto vás prosíme - ak máte doma obľúbenú knižku, ktorú ste ochotní na určitý čas vymeniť za inú, podeľte sa o ňu s ostatnými deťmi v škole. Svoje knižky odovzdajte triednej pani učiteľke alebo pani učiteľke Dlábikovej.

            Vopred ďakujeme za spoluprácu.

          • Ekobuk - Pomôžte vyhrať svojej škole skvelé ceny

          •  

            ​​​​​​​

            Milí rodičia, milí žiaci.

            Kaufland opäť prišiel so zaujímavou súťažou, do ktorej sa môžete zapojiť vy, ale aj my ako škola.

            Zbierajte nálepky a kódy - Za každých 20 € nákupu v Kauflande získate 1 balíček s 5 nálepkami a 1 unikátnym kódom. 

            Hlasujte za školu - Šup na podstránku Súťaž. Pomocou kódu z balíčka zahlasujte za vybranú školu/škôlku. Kód je na kartičke v dvoch formách, môžete ho naskenovať v QR forme alebo ho naťukať ako alfanumerický kód.

            Každý kód sa ráta - Čím viac kódov máme, tým viac hlasov môže škola získať.

            https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/slatina-nad-bebravou/zakladna-skola-s-ms-1849