• Stolný tenis nás baví
          • Stolný tenis nás baví

          • V pondelok 19.septembra nás pán Kern a reprezentanti zo stolnotenisového klubu v Slatinke nad Bebravou oboznámili so základnými pravidlami hry stolného tenisu a predviedli nám krátku exhibíciu. Žiaci si mohli zahrať aj s ping-pongovým robotom či vyskúšať rôzne súťaže. 

            Ďakujeme za športové dopoludnie. 

          • Výstava tekvičiek a svetlonosov

          • V piatok, 30.9.2022, sa vo vstupnej chodbe do budovy našej školy bude konať výstava svetlonov. Všetci žiaci, ktorí majú záujem na výstave svoje diela predstaviť, ich môžu priniesť ráno pred vyučovaním. Fantázia nemá hranice. Tie najkrajšie výtvory budú odmenené :)  

          • 1.odd skautov a skautiek Slatina nad Bebravou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album 1.odd skautov a skautiek Slatina nad Bebravou.

            Skautov sú dnes na Slovensku tisíce a oduševnene nám budú rozprávať, čo skauting znamená a aké je to skvelé. I do našej školy prišla dňa 9.9. 2022 trojica skautov v zložení Roman Marko, vedúci miestneho skautského oddielu a jeho pomocníčky Bianka a Kajka, aby nám ich činnosť priblížili. Deti so záujmom počúvali ako v rovnošatách pochodujú po lese, zbierajú bobríkov odvahy, aké odznaky získavajú za svoje neraz ťažké výzvy. Za životom skautov a rovnošatou sa toho skrýva ďaleko viac ako len spánok v lese na ihličí a udržiavanie ohňa, ide hlavne o hodnoty, na ktoré sa v dnešnom svete často zabúda. V podobnom duchu sa niesla diskusia žiakov so skautmi, ba zahrali sa i niekoľko zaujímavých hier a v závere každé dieťa iste potešil zaslúžený cukríkový dážď. Všetky deti boli pozvané do skautského oddielu, ktorý sa stretáva každú sobotu v skautskej klubovni v budove pošty v Slatine nad Bebravou.

        • Exkurzia Po stopách skla
          • Exkurzia Po stopách skla

          • V piatok 9.9.2022 sa žiaci 7. - 9. ročníka zúčastnili exkurzie, ktorá bola zameraná na oboznámenie sa s ručnou i priemyselnou výrobou skla, vlastnosťami skla a možnosťami jeho využitia.

            Našou prvou zastávkou bol sklársky skanzen vo Valaskej Belej, kde nám sklársky majster pán Dolinaj ukázal rôzne spôsoby výroby a úpravy skla a priblížil nám tiež históriu sklárstva na území Slovenska. 

            Naša exkurzia ďalej pokračovala vo firme Bricol v Hornom Srní, kde mali žiaci možnosť vidieť a zažiť, ako funguje moderná spoločnosť obchodujúca so sklenými obalovými materiálmi. Zoznámili sa s rôznymi pracovnými pozíciami, spôsobom fungovania firmy, metódami stanovenia ceny výrobku i spôsobom maloobchodného a veľkoobchodného predaja. 

            Veríme, že si žiaci z exkurzie odniesli pekné zážitky i cenné informácie.