• "Krásni mladí ľudia sú hračkou prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela." (Johann Wolfgang von Goethe)
          • "Krásni mladí ľudia sú hračkou prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela." (Johann Wolfgang von Goethe)

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album "Krásni mladí ľudia sú hračkou prírody, ale krásni starí ľudia sú umelecké diela." (Johann Wolfgang von Goethe).

            "Starobe sa nevysmievaj, lebo práve k nej smeruješ." Stará múdra pravda, ktorú si niekto uvedomí skôr, iný si ju dlho nechce pripustiť. Naše dni často sprevádza rýchlosť, stres, povinnosti. Dni rýchlo plynú a my máme na perách stále tú istú vetu – nemáme na nič a na nikoho čas. Utekáme, lietame, kľučkujeme medzi často aj absurdnými povinnosťami. Niekde v diaľke a možno aj úplne blízko, čakajú na naše slovo, pohladenie, pomoc, či aspoň úprimný úsmev naši najbližší, vďaka ktorým sme prišli na tento svet. A my? Stále spomíname tú istú vetu o nedostatku času. Myslíme si, že pár telefonátov do mesiaca situáciu zachráni. Október je už niekoľko rokov venovaný starším ľuďom. Možno to bolo takto vymyslené práve preto, aby sme viac mysleli na naše mamy, otcov, babky, dedkov, tety, ujov. A nielen mysleli. Možno práve v októbri by sme mohli popremýšľať nad tým, ako im urobiť radosť a ako ich viac vsunúť do svojich životov. Čo môžeme pre ich krajšiu starobu urobiť? Naši pedagógovia spolu so žiakmi sa rozhodli 20.10. 2022 starkých v Krásnej Vsi a v Slatine nad Bebravou navštíviť a pripravili si pre nich aj krátky kultúrny program a milé pozdravy. Boli sme dojatí, koľko lásky a nehy skrývajú starí rodičia. Ochotne si s nami aj zaspievali a bolo vidieť dojatie, slzy, radosť, sem-tam aj chvenie rúk. Veríme, že to nebolo posledné stretnutie a tešíme sa na nich opäť niekedy nabudúce.

        • Okresné kolo v cezpoľnom behu
          • Okresné kolo v cezpoľnom behu

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Okresné kolo v cezpoľnom behu.

            Dňa 20.10.2022 sa v mestskom parku v Bánovciach nad Bebravou konalo okresné kolo v cezpoľnom behu. Naši žiaci: Alexandra Krupová, Daniela Parvanovová, Natália Filinová, Richard Matúš, Timea Diková, Viktória Mišáková a Šimon Krupa našu školu úspešne reprezentovali. V kategórii mladšie žiačky (Alexandra Krupová, Daniela Parvanovová) získali krásne tretie miesto. Šimon Krupa v kategórii jednotlivcov obsadil krásne druhé miesto a Alexandra Krupová získala vo svojej kategórii výborné prvé miesto. Všetkým reprezentantom veľmi pekne ďakujeme a víťazom srdečne blahoželáme.

        • Projekt SADOVO
          • Projekt SADOVO

          • V dňoch 12.-14.10. sa žiaci 9. ročníka, Šimon Krupa a Jozef Matias spolu s pedagógmi  zúčastnili vzdelávacieho kurzu zameraného na poznávanie a ochranu starých odrôd jabloní a hrušiek. Vzdelávanie bolo súčasťou projektu SADOVO, do ktorého je naša škola zapojená a ktorého cieľom je zvýšiť povedomie o význame a ochrane starých krajových odrôd ovocia. Na vzdelávaní žiaci s pomocou významného českého pomológa Ondřeja Dovalu určovali vzorky odrôd z nášho regiónu, učili sa o význame zachovavania starých odrôd pre človeka, krajinu a biodiverzitu a tiež si prakticky vyskúšali ako správne zasadiť strom a ker. Na záver vzdelávania žiaci pripravovali aktivity pre žiakov na oslavu jesenných plodov tzv.PLODOBRANIE. Plodobranie čaká aj nás v mesiaci november, keď si vysadíme staré odrody jabloní, hrušiek a kríkov v našom areáli.

          • Detská Univerzita Komenského

          • Gratulujeme Absolventovi tohtoročnej Detskej Univerzity Komenského: Žiakovi 4.ročníka Leonardovi Kopčanovi za úspešné absolvovanie 6 prednášok a testov

          • Živá knižnica

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Živá knižnica.

            Úžasná detská spisovateľka Gabriela Futová prilákala našich čitateľov (žiakov štvrtého a piateho ročníka) do mestskej knižnice na besedu. Dozvedeli sa množstvo zábavných historiek o spisovateľke ale aj o jej 30 knihách. Na záver im podpísala zakúpené knihy, tak im prajeme zábavné čítanie .

        • Beseda s policajtom
          • Beseda s policajtom

          • V piatok 30.09.2022 mali žiaci I.stupňa besedu s policajtom, na ktorej sa dozvedeli viac o úlohách policajného zboru, výbave policajta a jeho zručnostiach.

            Za besedu ďakujeme pánovi Jozefovi Janechovi.