• Vianočná pošta pre starkých

          • Do galérie Vianočná pošta boli pridané fotografie.

            Žiaci druhého a štvrtého ročníka sa zapojili do projektu "Vianočná pošta 2018"

            a reagovali na výzvu "Spravme Vianoce neznámym starkým". Spoločne vyrobili a napísali pohľadnice, ktoré určite potešili a urobili radosť starkým v domovoch dôchodcov v Tatranskej Lomnici a Nitrianskej Strede. Veríme, že naša predvianočná nálada sa týmto dobrým skutkom preniesla aj k nim a vyčarila úsmevy. Sem - tam chybička, sem - tam vianočný stromček nalepený naopak, ale dar od nás pre Vás.

          • Vianočné posedenie pri bylinkovom čaji

          • Do galérie Vianočné posedenie pri bylinkovom čaji boli pridané fotografie.

            Deti z materskej školy s pani učiteľkami sa od júla starajú o vlastné bylinkové záhony. Plody svojej práce ochutnali na vianočnom posedení pri bylinkovom čajíku, ktoré pripravili pre babičky zo Strediska evanjelickej diakonie Prameň v Slatine nad Bebravou. Spoločne si pripomenuli najznámejšie vianočné zvyky - oblátky s medom a krájanie jabĺčka, ochutnali bio medovkový, lipový a nechtíkový čaj so sušenou stéviou namiesto cukru a dozvedeli sa niečo nové nielen o bylinkám, ale i o tom, aké boli Vianoce pred mnohými rokmi.

          • Aj stromy potrebujú starostlivosť

          • Do galérie Aj stromy potrebujú starostlivosť boli pridané fotografie.

            Staré krajové odrody Jonatan a Idaret v jabloňovom sade za školou nás tento rok obdarili bohatou úrodou výborných šťavnatých jabĺk a celú jeseň nás zásobovali vitamínmi. A keďže aj stromy potrebujú starostlivosť a mládež praktické zručnosti a poznatky, skúsený ovocinár pán Jozef Forgáč naučil v rámci projektu Príroda nás učí i spája našich žiakov, ako sa treba starať o ovocné stromy, aby aj v ďalších rokoch prinášali kvalitnú úrodu. Ukázal im vhodné pracovné nástroje a naučil ich, ako robiť udržiavací a presvetľovací rez. Za jeho pomoc a odovzdávanie životných skúseností mu srdečne ďakujeme.

        • Výplata cestovného
          • Výplata cestovného

          • Vážení rodičia!

             

            Oznamujeme Vám, že výplata žiackeho cestovného za mesiace november a december bude prebiehať vo štvrtok 20. decembra v čase od 8:30h do 16:00h v kancelárii ekonómky školy.

          • Mladí včelári v zime

          • Do galérie Mladí včelári v zime boli pridané fotografie.

            Aj keď počasie nám už nepraje a včielky máme dávno zazimované, žiaci z včelárskeho krúžku majú stále plné ruky práce aj v sychravom období.  Na jar treba mať prichystané rámiky s medzistienkami, ktoré musia deti pracne pozbíjať, vypliesť a zataviť medzistienky. Žiaci si v zimnom období upevňujú poznatky o včelstvách, aby na jar mohli začať so starostlivosťou o svoje prvé školské rodiny včiel.

          • Svet okolo nás-vzdelávací videoprojekt

          • V tomto školskom roku sa žiaci 6.,7. a 8. ročníka už po tretíkrát zúčastnili videoprojekcie Svet okolo nás. Krajina, s ktorou sa mohli oboznámiť bola pre nich síce vzdialená, ale svojím názvom pomerne známa. Kuba. Kuba a jej dve tváre slobody. Prečo dve? To si mohli uvedomiť pozorným počúvaním autorov projekcie, ktorí si  krajinou osobne prešli, nafilmovali a následne didakticky spracovali. Prítomným prezentovali nielen nafilmované ukážky, ale aj vhodným spôsobom vysvetlili históriu, vývoj a súčasnosť tohto stredoamerického ostrova. A čo o rok? Ide sa do Iránu!

          • Outdoor classroom day - 8.november 2018 - Ako to vyzerá, keď je triedou príroda

          • 8. novembra sme sa pridali k medzinárodnej výzve v rámci projektu Erazmus+ zmeniť zaužívaný spôsob výučby a namiesto klasických tried nám ako učebňa poslúžila sama príroda. V rámci projektu ,,Outdoor classroom day 2018,, sme na hodine fyziky využili slnečné žiarenie na exkurziu do zázračného sveta zrkadiel a optických káblov, v rámci biológie sme využili prírodné zdroje vody v okolí školy na pozorovanie mikroorganizmov, siedmaci si ,,mákli,, na hodine techniky v ovocnom sade, druháci strávili hodinu angličtiny ,,in the garden,, a najviac si tento krásny jesenný deň  užili v prírode naši družinári. Učiť sa v prírode? - super nápad, skúsime to častejšie ...

        • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna
          • Oznámenie o udelení riaditeľského voľna

          • Vedenie ZŠ s MŠ Slatina nad Bebravou oznamuje rodičom a žiakom školy, že v stredu 21. novembra 2018 udeľuje žiakom 6., 7. 8. a 9. ročníka riaditeľské voľno z dôvodu organizačného zabezpečenia cesloslovenského Testovania 5 - 2018. Žiaci I. stupňa sa vyučujú podľa platného rozvrhu, v prevádzke bude školská jedáleň aj školský klub detí.

        • Piataci objavujú svet
          • Piataci objavujú svet

          • Do galérie Piataci objavujú svet boli pridané fotografie.

            Po stopách objaviteľov sveta sa tentokrát vydali naši piataci. Vybavení teoretickými vedomosťami o našej planéte sa pustili do projektového učenia, ktorého výsledkom bol nielen spoločný projekt, ktorý sa im celkom vydaril, ale predovšetkým pocit dôležitosti každého z nich, keďže všetci priložili svoju ruku k dielu....tak ako sa na správne objaviteľskej ceste očakáva.

          • Deň jablka

          •      Aj tento rok sa naša základná škola premenila na Jablkové kráľovstvo. Každý z detí a žiakov priniesol jedno i viac jabĺk a počas celého dňa formou zážitkového učenia prežívali zaujímavé chvíle.

                Deň sme odštartovali ochutnávkou rôznych jabĺčkových dobrôt- čakali nás koláče od výmyslu sveta, torty, sušené jabĺčka, jablkové špirály a veľa ďalších jablkových dobrôt a prekvapení, ktoré deťom pomohli pripraviť rodičia, za čo sa im chceme veľmi pekne poďakovať. Veľké ďakujem patrí aj firme Fructop, ktorá nám každoročne zabezpečí jablkovú šťavu a jablká. Veľká vďaka patrí i všetkým učiteľom, ktorí sa taktiež podieľali na tom, aby tento deň bol pre žiakov zážitkom.

                Keď už mali deti plné brušká, začalo sa súťažiť. Žiakov na prvom aj druhom stupni, čakalo viacero zaujímavých disciplín a súťaží, s ktorými sa statočne popasovali 😊 Deti, ale aj my učitelia, sme zažili kopec zábavy a radosti.

                Inak tomu nebolo ani vo vyučovacom procese, kde sa žiaci prostredníctvom zábavných jabĺčkových úloh učili jednotlivé vyučovacie predmety.

                  Nakoniec nás ešte čakalo vyhodnotenie vyrezávaných jabĺčok. Deti boli s rodičmi tento rok veľmi kreatívni, a preto pre každého šikovníčka bola prichystaná sladká odmena.

                  Pre našich prváčikov to bola premiéra, takže okrem plných brušiek, si domov ešte odniesli aj Jabĺčkový diplom, ktorý im bude tento krásny deň pripomínať.

                  Nápadov bolo neúrekom, stačili by aj na tri „ jablkové“ dni. Opäť sme sa presvedčili , že pripravovať pre deti zaujímavé dni  sa oplatí. Utužili sme vzťahy medzi deťmi, rozšírili ich poznatky a hlavne sme znovu prežili v škole chvíle plné radosti

        • MLADÝ ČITATEĽ
          • MLADÝ ČITATEĽ

          • Posledný predprázdninový deň žiaci druhého ročníka prezentovali po prvýkrát svoje čitateľské denníky. Za úlohu mali prečítať jednu knihu podľa vlastného výberu, opísať čo ich zaujalo a nakresliť ilustráciu. Na záver týchto dvoch zaujímavých hodín sme spoločne zdolali zábavnú prezentáciu. Deti boli odmenené pochvalou za snahu a pracovitosť.

            Mgr. Dagmar Kurtišová